Yrittäjät: Budjetti väärää talouspolitiikkaa

Suomen Yrittäjät on pettynyt hallituksen budjettiesitykseen. ”Talousarvio lisää aivan liikaa velkaa tässä suhdannetilanteessa. On vastuutonta, että hallitus ei toteuta sopeutustoimia eikä tee aitoja työllisyyttä lisääviä rakenneuudistuksia”, johtaja, pääekonomisti Mika Kuismanen sanoo.

Hallituksen pitäisi tasapainottaa julkista taloutta ja vahvistaa taloudellista kriisinsietokykyä, kun suhdannetilanne on vahva, Yrittäjät toteaa.

”On varma, että koettu kriisi ei jää viimeiseksi. Jos velkalastimme ei kevene, kykymme ottaa vastaan suhdanteen heikkeneminen ja seuraava kriisi on heikkoa”, Kuismanen sanoo.

Yritysten kasvua hidastaa tällä hetkellä erityisesti työvoimapula. Sen ratkaisemiseksi olisi tarvittu paljon vahvempia toimia kuin hallitus esittää.

”Työllisyyttä ja julkista taloutta vahvistavat rakenneuudistukset jäävät tekemättä. Työvoimapulaan ei ole luvassa näillä lääkkeillä olennaista helpotusta. Hallitus lykkää tapansa mukaan uudistuksia. Olisi pitänyt uudistaa työttömyys- ja muuta sosiaaliturvaa”, Kuismanen sanoo.

Yrittäjät antaa kiitosta hallitukselle siitä, että budjetissa on myös joitakin hyviä askeleita tutkimuksen ja tuotekehityksen ja maahanmuuton vauhdittamisen sekä opiskelijoiden työnteon helpottamisen osalta.

Lisätietoja:Mika Kuismanen, johtaja, Suomen Yrittäjät, mika.kuismanen@yrittajat.fi, p. 050 356 0705

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.