Vt 4 Oulu-Kemi: Pateniemen uusi ramppi avautuu liikenteelle

Vt 4:n parannustyöt Oulun kohdalla etenevät. Pateniemen eritasoliittymässä tehdään ramppimuutoksia ja perjantaina 24. toukokuuta avataan liittymän itäpuolella uusi ramppi liikenteelle.

Pateniemen eritasoliittymän järjestelyt muuttuvat huomenna perjantaina, kun etelän suunnasta Ritaharjuun ja Kuivasrannalle menevälle liikenteelle avataan uusi ramppi.

Moottoritieltä poistutaan edelleen samassa kohdassa kuin aiemmin, mutta talvikaudella käytössä ollut ramppi haarautuu jatkossa kahteen suuntaan. Idän suuntaan eli Ritaharjuun ja Kuivasrannalle menevät valitsevat uusien järjestelyjen myötä oikeanpuoleisen ramppihaaran. Länteen Pateniemeen suuntaan ajavat ottavat puolestaan vasemman puoleisen haaran.

Väylän projektipäällikkö Jukka Päkkilä muistuttaa, että Pateniemen liittymässä maltti on ensimmäisillä ajokerroilla valttia.

”Uudet järjestelyt voivat aluksi hämmentää osaa tienkäyttäjistä. Siksi riittävät turvavälit ja kevyempi kaasujalka ovat tarpeen”, Päkkilä toteaa.

Pateniemen eritasoliittymän uusi ramppi on tämän vuoden ensimmäinen avattava kohde. Destian projektijohtaja Risto Lipon mukaan uusia ramppeja otetaan kesän mittaan vaiheittain liikenteelle myös Linnanmaan ja Kaakkurin eritasoliittymissä.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta.

http://www.liikennevirasto.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi/

Lisätietoja:Risto LippoProjektijohtaja, Destia Oy (Oulun kohta sekä Kello-Räinänperä)Puh. 040 5836128risto.lippo@destia.fi

Jukka PäkkiläProjektipäällikkö, VäylävirastoPuh. 029 534 3755jukka.pakkila@vayla.fi

Vt 4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 170  Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.

Liitteet

Pateniemen eritasoliittyman ramppi_3_230519.pdf