Vt 4 Oulu-Kemi: Moottoritien kiertotielle Hintantien kohdalla muutoksia

Valtatie 4:n parannushanke etenee kesän aikana monissa eri kohteissa. Oulussa moottoritien kiertotiehen tulee muutoksia Hintantien risteyssillan kohdalla, kun kiertotie siirtyy uudelle rakennetulle siltapuoliskolle torstain ja perjantain (24.-25.5) välisenä yönä. 

Vt 4:n parantaminen jatkuu tulevan kesän aikana vauhdikkaasti ja välillä Kempele-Oulu on käynnissä lukuisia työkohteita. Yksi Oulun kohdan kohteista on Hintantien risteyssillan uusiminen, jonka kohdalla moottoritien kiertotie kääntyy uudelle linjaukselle uuden rakennetun siltapuoliskon päälle tulevan torstain ja perjantain välisenä yönä. Kokonaan silta on valmis loppukesällä tänä vuonna.

Vanhan siltapuoliskon purkutyöt alkavat tulevana viikonloppuna. Niiden takia Hintantie on suljettuna 26.5. klo 16.00 – 28.5. klo 6.00 välisen ajan. Käytännössä liikenne katkaistaan pian lauantaisen Terwamaratonin jälkeen. Kiertotieyhteys on maanantai-aamuun saakka vt 20 (Kuusamontie) kautta. Kävelijöille ja pyöräilijöille on opastettu kiertoreitti Oulujoen siltojen kautta.

Hintantien sulkemisen ajaksi joukkoliikenteen reitteihin tulee muutoksia. Tarkempaa tietoa joukkoliikenteen järjestelyistä löytyy verkkosivuilta: www.oulunjoukkoliikenne.fi. Liikennekatkoja lukuunottamatta joukkoliikenne toimii Hintantiellä normaalisti.

“Vaikka työt on ajoitettu viikonloppuun ja hiljaiseen aikaan, poikkeusjärjestelyistä on merkittävää haittaa liikenteelle. Tienkäyttäjiltä tarvitaankin nyt tarkkuutta ja malttia. Myös joukkoliikenteen muutokset kannattaa huomioida”, Destia Oy:n työpäällikkö Risto Lippo kertoo.

Työt käynnistyvät loppukesästä myös Oulun pohjoispuolella

Parannustyöt etenevät myös Zatelliitin eritasoliittymässä, joka valmistuu ja avataan liikenteelle näillä näkymin syyskuun loppupuolella. Zatelliitin alueen uuteen eritasoliittymään tulee neljä siltaa, kiertoliittymät Zatelliitintien ja Kokkokankaantien liittymiin, joukkoliikennepysäkit sekä poikittainen katuyhteys Pohjantien alitse Kempeleen kuntakeskukseen.

Oulussa välillä Kaakkuri-Pateniemi töitä on käynnissä monessa eri kohteessa. Linnanmaa-Pateniemi -välille on tulossa kaksi lyhyttä kiertoteitä siltatyömaiden kohdalle. Kajaanintielle Välkkylän kohdalle on tulossa työnaikainen kiertoliittymä uuden kevyen liikenteen alikulkukäytävän rakentamisen vuoksi. Väliaikainen kiertoliittymä otetaan käyttöön lähiviikkoina.

Töitä käynnistellään loppukesästä myös Oulun pohjoispuolella. Kello-Räinänperä -osuuden urakoitsijaksi on valittu Destia Oy. Nykyinen ohituskaistatie parannetaan moottoritieksi ja ohituskaistatieksi.

“Työt alkavat loppukesästä ja jatkuvat pari vuotta. Ne tehdään nykyisen tien sivussa, mutta tuovat mukanaan alennettuja nopeuksia ja paikallisia poikkeusjärjestelyjä. Myös Olhavan ja Kuivaniemen välille tulevien ohituskaistojen rakentaminen on tarkoitus aloittaa loppukesästä”, Liikenneviraston projekti-insinööri Terhi Honkarinta kertoo.

Vt 4:n parannushankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta.

http://www.liikennevirasto.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi

Lisätietoja:

Terhi HonkarintaProjekti-insinööri, LiikennevirastoPuh. 029 534 3754terhi.honkarinta@liikennevirasto.fi

 

Vt 4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hanke koostuu nykyisen moottoritien parantamisesta Oulun ja Kempeleen kohdalla. Vt 4 Kello-Räinänperä väliä parannetaan moottoritieksi sekä ohituskaistatieksi. Pohjois-Iin ja Simon Maksniemen välillä valtatietä 4 parannetaan mm. ohituskaistaratkaisuin. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 155 Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.

Liitteet

LIIKENNEVIRASTO_VT_4_HINTANTIE_SILTA_220518.jpgoulu_kempele_lv.jpg