Vt 4 Oulu-Kemi: Liikenne kiertotielle Oulujoen silloilla

Vt 4:n parannustyöt välillä Oulu-Kemi etenevät aikataulussaan. Kuluvalla viikolla käynnistyvät Oulujoen siltatyöt, joiden johdosta liikenne siirtyy ensin länsipuolen sillalle ja kesällä 2020 itäpuolen sillalle. Sillat valmistuvat kokonaisuudessaan kesällä 2021.

Oulujoen sillat ovat yksi Vt 4:n parannustöiden avainkohteista. Siltojen alla on tehty kesän ajan valmistelevia töitä ja nyt alkavat varsinaiset uusimistyöt. Niiden myötä liikenne siirretään länsipuolen sillalle. Muutostyöt tehdään yöaikaan 18.9.2019 – 20.9.2019.

Poikkeusjärjestelyt kestävät itäisen sillan valmistumiseen eli heinä-elokuulle 2020 saakka. Sen jälkeen liikenne siirtyy uudelle puoliskolle ja samalla käynnistyvät läntisen puoliskon purkutyöt.

Rakennustöiden ajan käytössä on kaksi ajokaistaa molempiin suuntiin. Sillalla on rakennustöiden ajan 50 km/h:n rajoitus. Työt kestävät kesäkuun puoliväliin 2021 saakka.

Veneilyaukko sulkeutuu lokakuussa

Siltahankkeen urakoitsija Kreate on rakentanut nykyisten siltojen alle 54 metriä leveän työsillan. Sen keskellä on valaistu kuusimetrinen veneaukko, joka suljetaan 1.10.2019 – 31.5.2020 väliseksi ajaksi.

”Tämä kannattaa veneilijöiden huomioida”, Kreate Oy:n työpäällikkö Ville Tiiro muistuttaa.

Myös tienkäyttäjiltä toivotaan malttia ja kärsivällisyyttä siltatöiden ajaksi.

”Oulun osalta urakassa alkaa nyt loppusuora ja valtaosa muista paikallisista kohteista valmistuu kuluvan syksyn aikana. Pidetään kuitenkin kaasujalka edelleen kurissa myös siltatyömaan kohdalla”, Väylän projektipäällikkö Jukka Päkkilä painottaa.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta.

http://www.vayla.fi/vt4oulu-kemihttps://www.facebook.com/vt4oulukemi/ 

Lisätietoja:

Jukka PäkkiläProjektipäällikkö, VäyläPuh. 0295 343 755jukka.pakkila@vayla.fi

Ville TiiroTyöpäällikkö, Kreate OyPuh. 050 316 0739ville.tiiro@kreate.fi

Vt 4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 170  Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.