Vapun liputus omistetaan tänä vuonna koronan vastaisessa työssä toimiville

Vapunpäivänä liput liehuvat suomalaisen työn kunniaksi. Näinä poikkeuksellisina aikoina monet työskentelevät vaativissa olosuhteissa koronaviruksen torjumiseksi.

Sisäministeriö suosittaa, että tänä vuonna vapun liputus omistetaan erityisesti kaikille koronan vastaisessa työssä toimiville. Terveydenhuollon henkilöstö työskentelee päivittäin koronaviruksen torjunnan etulinjassa, samoin vanhustenhuollon henkilökunta. Myös esimerkiksi poliisit, rajavartijat, opettajat, julkisen liikenteen työntekijät, siivoojat, kassatyöntekijät ja monet muut ammattilaiset työskentelevät olosuhteissa, joita koronavirus on vaikeuttanut.

– Vappuna vietetään suomalaisen työn päivää ja juhlistetaan kevättä. Koronavirusepidemian aikana on tärkeää kiittää erityisesti niitä, jotka pitävät yhteiskunnan elintärkeät palvelut käynnissä poikkeusoloissakin. Monilla heistä ei ole mahdollisuutta etätyöhön siirtymiseen ja moni on joutunut pikavauhdilla suunnittelemaan työnsä täysin uusiksi, toteaa sisäministeri Maria Ohisalo.

Liput nostetaan salkoon aamulla klo 8 ja lasketaan klo 21.