Vaalimaan rajanylityspaikan väliaikainen rekkaparkin ohjausjärjestelmä poistuu käytöstä 7.8.2021

Vaalimaan rajanylityspaikan väliaikainen rekkaparkin ohjausjärjestelmä poistuu käytöstä 7.8.2021, josta alkaen tavaraliikennettä ohjataan parkkialueelta tullauspisteelle liikennevaloilla.

Vaalimaan rajanylityspaikan väliaikainen rekkaparkin ohjausjärjestelmä ennakkoilmoittautumisineen on ollut osa päättyvää tavaraliikenteen ennakkovarauspalvelun pilottia, jolla on automatisoitu tavaraliikenteen ilmoittautumista rajalla.

Liikenne- ja viestintäministeriö, Väylävirasto, Tulli ja Rajavartiolaitos sekä Fintraffic Tie kartoittavat parhaillaan toteutusmallia, jolla aiemmin pilottina toiminut tavaraliikenteen ennakkovarauspalvelu voitaisiin ottaa Vaalimaan rajanylityspaikalla uudelleen käyttöön vuoden 2022 keväällä.

Laajimmillaan Vaalimaan tavaraliikenteen ennakkovarauspalvelun pilotti on toiminut siten, että tavaraliikenne on voinut ilmoittaa saapumisestaan rajanylityspaikalle etukäteen itsepalvelupisteiden, evpa.fi-verkkosivuston tai 24/7-puhelinpalvelun kautta. Keväästä 2021 ilmoittautumisjärjestelmää on asteittain purettu ja käytössä on ollut väliaikainen rekkaparkin ohjausjärjestelmä, jossa Vaalimaan rajanylityspaikalle saapuva tavaraliikenne on ohjattu ilmoittautumaan tiedotusopasteilla rekkaparkin yhteydessä olevalle itsepalvelupisteelle ja kutsuttu erikseen Tullin asiointipisteelle.

Lisätiedot medialle:

Fintraffic Tie: toimitusjohtaja Aapo Anderson (p. 0400 853 011)Väylävirasto: toimialajohtaja Juuso Kummala (p. 040 770 9905)