Uuden kaasukäyttöisen kuorma-auton ostoon saa nyt hankintatukea

Uuden kaasukäyttöisen kuorma-auton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta hankintatukea joko 5000 euroa tai 12 000 euroa. Valtion talousarviossa hankintatukeen on varattu miljoona euroa ja tuet myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Hankintatukea voi hakea 1.12.2020 – 30.11.2022 välisenä aikana.

”Tukemalla raskaan kuljetuskaluston vähäpäästöisen teknologian käyttöönottoa nopeutetaan uusien vähäpäästöisten kuorma-autojen käyttöönottoa. Jokainen askel kohti liikenteen päästöjen vähentämistä on tärkeä”, sanoo Traficomin ylijohtaja Kati Heikkinen.

Kaasukäyttöisen kuorma-auton hankintatukea myönnetään

5 000 euroa paineistettua kaasua (CNG) käyttövoimana käyttävän kuorma-auton hankintaa tai pitkäaikaisvuokrausta varten.12 000 euroa nesteytettyä kaasua (LNG) käyttövoimana käyttävän kuorma-auton hankintaa tai pitkäaikaisvuokrausta varten.

Hankintatuen saamisen edellytyksenä on, että kuorma-auto on uusi ja rekisteröimätön, kaasukäyttöinen (CNG, LNG) ja että se ensirekisteröidään Suomeen 1.12.2020 -31.12.2022 välisenä aikana. Lisäksi ajoneuvon suurin sallittu massa tieliikenteessä on oltava vähintään 16 000 kg ja hankittava ajoneuvo on pidettävä rekisterissä vähintään vuoden ajan ensirekisteröinnin jälkeen.

Hankintatukea voi hakea yksityishenkilö tai yritys. Kun tukea haetaan vuokrattavaan kuorma-autoon, on vuokraajan sitouduttava vuokraamaan kuorma-auto omaan käyttöönsä vähintään 3 vuodeksi.

Lisätietoja

Tarkemmat ohjeet tuen hakemiseen – ehdot, rajoitukset ja lomakkeet

Tiiminvetäjä Matti Kurth, matti.kurth@traficom.fi, p. 029 534 7104Asiantuntija Susanna Sirkkala, susanna.sirkkala@traficom.fi, p. 0295347227

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom edistää liikennejärjestelmän toimivuutta ja turvallisuutta sekä huolehtii siitä, että Suomessa on käytettävissä toimivat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäyhteydet ja -palvelut. Virasto on myös palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen. Traficom vauhdittaa digiyhteiskunnan kehittymistä ja tukee kestävää kehitystä. Traficomissa työskentelee 974 asiantuntijaa 15 paikkakunnalla