Turvataan yhdessä koulutie

Teppo Mikkola SKAL:n puheenjohtaja Teppo Mikkola toivottaa turvallista koulutietä.

Suomen lapset astelevat koulutielle tällä ja ensi viikolla. SKAL yhtyy Liikenneturvan tärkeään viestiin: me aikuiset olemme vastuussa lasten turvallisesta koulutiestä. Liikenne on ennen kaikkea yhteispeliä, jossa myös kasvattajilla ja nuorilla itsellään on oma tehtävänsä: mobiililaitteet taskuihin, silmät ja korvat liikenteeseen!

– Kun hiukan muistelee, voi jokainen meistä palauttaa mieleen oman koulutaipaleensa alun. Siihen sisältyi jännitystä ja innostustakin. Näin syyskauden alussa meidän aikuisten tulee olla tavallistakin valppaampia koulujen ja päiväkotien läheisyydessä, jotta pienimmät pääsevät kulkemaan turvallisesti, huolehtii SKAL:n puheenjohtaja Teppo Mikkola. Tepon ohjeistus aikuisille on yksinkertainen: Hiljennetään vauhtia koulujen läheisyydessä ja päästetään lapset ylittämään tie. Kun lapset liikkuvat ryhminä tai selaavat puhelinta, on tarkkaavaisuus tavallista heikompaa ja aikuisten oltava vielä tavallista valppaampia. Pienten jalankulkijoiden turvallisuus on taattava kaikkina aikoina, mutta erityisesti näin koulujen alkaessa. Tepon mielestä lasten liikenneturvallisuuskasvatusta ei voi aloittaa kyllin varhain. Kun koti ja koulu muistuttavat liikennesäännöistä ja tarkkaavaisuudesta, saadaan lapset mukaan siihen yhteispeliin, jota liikenne parhaimmillaan on! 

SKAL ja liikenneturvallisuus

SKAL on mukana muun muassa Liikenneturvan suojatiekampanjoissa. Myös SKAL:n alueyhdistykset ja jäsenyritykset järjestävät viranomaisten ja sisarjärjestöjen kanssa yhteistyössä liikenneturvallisuustapahtumia kouluissa ja päiväkodeissa. 

Lisätiedot:

puheenjohtaja Teppo Mikkolap. +358 400 598 758teppo.mikkola@skalyritys.com

viestintäpäällikkö Heini Polamop. +358 9 4789 9320 heini.polamo@skal.fi

www.skal.fi/liikenneturvallisuusPysähdy, katso ja vilkuta! (Kuljetusyrittäjä 4/2018)Lapsen matkapuhelimen käyttö liikenteessä (Liikenneturva) Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 5 300 kuljetusyritystä ympäri Suomea. www.skal.fi @skalry  Turvataan yhdessä koulutie