Tavaraliikenteen laatu- ja ympäristöjärjestelmät yhteisen sateenvarjon alle – SKAL ja AKL-Sertifiointi yhteistyöhön

Kuljetusyrittäjäjärjestö SKAL:n liiketoimintayhtiö SKAL Kustannus Oy on solminut yhteistyösopimuksen AKL-Sertifiointi Oy:n kanssa koskien ISO 9001- ja ISO 14001 – standardia toteuttavien laatu- ja ympäristöjärjestelmien tarjoamista jäsenistölleen. Sopimuksen myötä kuljetustoiminta saadaan kattavasti virallisen, akkreditoidun sertifioinnin piiriin. Johtamisjärjestelmien toteuttaminen parantaa tutkitusti muun muassa asiakastyytyväisyyttä, yrityksen kilpailukykyä ja henkilöstön hyvinvointia.

SKAL Laatuhyväksyntä -auditointi on tunnettu ja arvostettu ISO-standardiin perustuva laatuhyväksyntä. Siltä on kuitenkin puuttunut virallinen akkreditointi. AKL-Sertifiointi Oy:llä puolestaan on Finas-akkreditointipalvelun akkreditointi, mutta yritykseltä on puuttunut kuljetusalan erityisosaaminen. ISO-sertifiointi parantaa kohdeyrityksen asiakastyytyväisyyttä, kannattavuutta, työtyytyväisyyttä ja nauttii korkeaa arvostusta logistiikka-alalla. Näistä syistä SKAL piti tärkeänä voida tarjota sitä kuljetusyrityksille:

– Kun yhdistämme AKL:n sertifioinnin ja SKAL:n kuljetusalan osaamisen, tuote paranee entisestään. Voimme tarjota kuljetusyrityksille yhä kattavampia laatupalveluita, toteaa SKAL Kustannuksen liiketoimintajohtaja Petri Murto.

Sertifioinnin tilaava yritys tekee sopimuksen auditoinnista AKL-Sertifiointi Oy:n kanssa. Varsinaisen auditoinnin suorittaa SKAL Kustannus Oy:n asiantuntija. Yhteistyö kartuttaa AKL-Sertifioinnin tietopääomaa ja tekee siitä myös maanteiden tavaraliikenteen auditoinnin osaajan:

– Kuljetusyritykset ovat meille kiinnostava uusi asiakaskunta ja odotamme yhteistyötä innolla. Tästä tulee molemminpuolinen oppimispolku, arvioi AKL-Sertifiointi Oy:n sertifiointitoiminnan päällikkö Juha-Matti Lämsä.

Asiakkaat toivovat yleensä auditointia paikan päällä. Korona-aikana auditointeja on tehty etänä ja hybridimuodossa, mikä näyttäisi olevan myös tulevaisuutta. Osa auditoinnista voidaan suorittaa digitaalisin yhteyksin. SKAL Kustannus Oy ja AKL-Sertifiointi Oy käynnistävät asiakkaiden laatu- ja ympäristösertifioinnit yhteistyössä syyskuussa 2021. Myös SKAL Laatuhyväksyntä säilyy SKAL Kustannus Oy:n tarjonnassa.

Lisätietoa palvelusta: www.skal.fi/fi/akl-sertifiointi

AKL-Sertifiointi Oy on autoalalle pätevöitynyt johtamisjärjestelmien sertifiointilaitos, joka tarjoaa kansainvälisesti tunnustettujen ISO 9001 – ja ISO 14001 – laatu- ja ympäristöstandardien sertifiointipalveluja. Yhtiön toiminta on akkreditoitu Finas-akkreditointipalvelun toimesta. AKL-Sertifiointi tuntee yksityiskohtaisesti autoalan toimijoiden prosessit ja asiakasyritysten tarpeet. Yhtiön pätevyysalue kattaa auto- ja konekaupan vähittäis- ja tukkumyynnin, vuokraamisen, korjauksen ja huollon toiminnot, katsastustoimialan sekä yhteistyön myötä uutena toimialana kuljetus- ja logistiikkapalvelut. Autoalan Keskusliitto perusti AKL-Sertifiointi Oy:n vuonna 2011.

SKAL Kustannus Oy on Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n omistama liiketoimintayhtiö, joka tuottaa ja markkinoi muun muassa koulutus- ja konsultointipalveluita, oppimateriaalia ja sovellutuksia. Lisäksi yhtiö kustantaa Kuljetusyrittäjä-jäsenlehteä ja tuottaa kuljetusalan tapahtumia.

Lisätietoa:

SKAL Kustannus: Petri Murto, liiketoimintajohtaja, puhelin 040 762 2140, petri.murto@skal.fi; Matti Grönfors, asiantuntija, puhelin 0500 445 585, matti.gronfors@skal.fi

AKL-Sertifiointi Oy: Juha-Matti Lämsä, sertifiointitoiminnan päällikkö, puhelin 050 577 4430, juha-matti.lamsa@akl.fi