Suruseisautus pe 13.3.2020 klo 16.00-16.01

Kaksi merkittävää kuljetusalan vaikuttajaa, suurta persoonaa ja hienoa ihmistä ovat poissa. Rahtarit ry:n kantava voima, pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja kunniajäsen Anna-Kaisa Lehtinen nukkui pois yllättäen torstaina 20.2.2020 vain 74-vuotiaana. Vain viikkoa myöhemmin torstaina 27.2.2020 yhdistyksen perustajajäsen, pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunniapuheenjohtaja Kimmo Puntti nukkui pois pitkäaikaisen sairauden myötä 76-vuotiaana. He ovat molemmat tehneet lähes koko elämänsä pituisen, äärimmäisen arvokkaan työn niin kuljetusalan kuin yksittäisten ammattikuljettajien eteen. He ovat antaneet kaikkensa, että maailma ammattikuljettajille olisi parempi – tämä on heille molemmille ollut sydämen asia ja selkeä kutsumus.

Esitämme ystävällisen kutsun saapua kunnioittamaan heidän muistoaan Mäntsälän Rahtarikeskukseen perjantaina 13.3. klo 16-18 järjestettävään muistotilaisuuteen. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta osallistujamäärän muodostuessa suureksi, pyydämme kaikkia huomioimaan tämän vierailun kestossa. Tilaisuuden alussa klo 16 pidetään hiljainen hetki Anna-Kaisalle ja Kimmolle.

Koska kaikki eivät pysty osallistumaan tilaisuuteen, ehdotamme kaikkien halukkaiden ja siihen turvallisesti kykenevien raskaan kaluston kuljettajien osallistumista hiljaiseen hetkeen minuutin kestoisella suruseisautuksella. Seisautuksen ajankohdaksi esitämme muistotilaisuuden kanssa samaa ajankohtaa: pe 13.3.2020 klo 16.00-16.01. Koska turvallisuus oli Anna-Kaisalle ja Kimmolle molemmille erittäin tärkeä asia, pyydämme kaikkia hiljaiseen hetkeen osallistuvia huomioimaan turvallisuuden seisautuksessa ja valitsemaan tälle asianmukaisen levähdyspaikan, bussipysäkin tai vastaavan muuta liikennettä vaarantamattoman paikan.

Jäsenistöstämme on myös ehdotettu sosiaalisessa mediassa Anna-Kaisan ja Kimmon muistamista mustalla surunauhalla kyseisenä päivänä – kiitämme kauniista eleestä ja ehdotammekin tätä toteutettavaksi kansainvälisen kuljettajan päivän huomionosoitusta vastaavasti, mutta mustalla nauhalla eli solmimalla mustan nauhan ajoneuvon vasempaan peiliin perjantaiksi 13.3.2020. Sillä ei ole väliä, millaisella ajoneuvolla liikut, nauhan voi sitoa vaikka polkupyörän vasempaan tankoon tai vasempaan käsivarteen.

Muistokirjoitukset ja kuvat sekä Anna-Kaisa Lehtisestä että Kimmo Puntista ovat liitteenä ja vapaasti käytettävissänne. Tekstit pohjautuvat pitkälti Olli Blombergin kirjoittamaan Rahtarit ry:n 30-vuotishistoriikkiin.

Rahtarit ry on perustettu 11.3.1973 ulkomaanliikenteen kuljettajien aloitteesta. Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan yhdistävänä, kouluttavana, auttavana sekä virkistävänä tahona kaikkien kuljetusalalla toimivien kesken. Toiminta on täysin epäpoliittista ja ulkopuolella ammattijärjestöllisestä toiminnasta. Jäsenmäärä oli vuoden vaihteessa 29 732 kattaen niin kuljettajia, yrittäjiä kuin alasta muutoin kiinnostuneita henkilöitä ympäri Suomen. www.rahtarit.fi

Lisätietoja:toiminnanjohtaja Suvi Puntti, 040 1312 123, rahtarit@rahtarit.fipuheenjohtaja Juha Nyberg, 040 5000 504, puheenjohtaja@rahtarit.fi

Muistokirjoitukset

PDF icon muistokirjoitus_anna-kaisa_lehtinen_rahtarit_ry.pdf PDF icon muistokirjoitus_kimmo_puntti_rahtarit_ry.pdf