SKALin puheenjohtajana jatkaa Jani Ylälehto Pihtiputaalta

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n puheenjohtajana kaudella 2022–2024 jatkaa Jani Ylälehto, 48, Pihtiputaalta. Hän on toiminut SKALin puheenjohtajana vuodesta 2020. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa kauhavalainen Jari Välikangas ja toisena varapuheenjohtajana Jani Salmela Kurikasta.

Jari Välikangas, Jani Ylälehto, Jani Salmela Kuva: Vesa-Matti Väärä

Pihtiputaalainen kuljetusyrittäjä, tietotekniikan insinööri Jani Ylälehto valittiin ensimmäisen kerran SKALin puheenjohtajaksi vuonna 2020. Sitä ennen hän toimi ensimmäisenä varapuheenjohtajana vuodesta 2018. Ylälehdolla on ollut kuljetusalalla monia luottamustehtäviä. Hän on ollut muun muassa Kuljetuskeskusten Liiton puheenjohtajana ja SKALin hallituksen asiantuntijajäsenenä vuodesta 2013 vuoteen 2018.  Pihtiputaan kunnanhallituksen puheenjohtajana hän oli vuosina 2012–2017. Jani Ylälehto Oy liikennöi puutavara-, rahti- ja sorakuljetuksia viidellä kuorma-autolla. Yritys työllistää 4–5 henkilöä ja on ollut SKALin jäsenenä vuodesta 1978.

– Tämä järjestö on Suomen pärjäämiselle tärkeä. Töitä riittää – pysytään liikkeessä! Jani Ylälehto kiteytti kiitospuheessaan.

Jani Ylälehdolle ei asettunut vastaehdokkaita. Varapuheenjohtajan paikoista käytiin vaalit. Uuden puheenjohtajiston toimikausi käynnistyy välittömästi.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jari Välikangas, 63, Kauhavalta, ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Jani Salmela, 46, Kurikasta. Ehdolla oli lisäksi kuljetusyrittäjä Harri Sandell, 57, Espoosta.

Vuodesta 1978 SKALin jäsenenä ollut Jari Välikangas on ollut SKALin ensimmäinen varapuheenjohtaja vuodesta 2020 ja hallituksessa vuodesta 2015. SKAL suoritealat ry:n varapuheenjohtajana ja SKAL Pohjanmaa ry:n hallituksen jäsenenä hän on toimitus vuodesta 2013. Hänen yrityksensä Jari Välikangas Oy hoitaa säiliöautokuljetuksia 11 ajoneuvolla ja työllistää 31 henkilöä.

Jani Salmela valittiin ensimmäisen kerran SKALin toiseksi puheenjohtajaksi vuonna 2020. Sitä ennen hän toimi SKALin hallituksen jäsenenä vuosina 2013–2020. SKAL Pohjanmaan ry:n puheenjohtaja hän oli vuodesta 2014 vuoteen 2020. Hänen yrityksensä M.J. Salmela Oy liikennöi kymmenellä kuorma-autolla massa- ja kappaletavarakuljetuksia kotimaassa. Yritys työllistää 10 kuljettajaa.

SKALin hallituksen jäsenet 2022–2024

Jäsenyhdistys  Varsinainen jäsen VarajäsenEtelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry  Jan Ingman    Timo ImmonenHelsingin Seudun Kuljetusyrittäjät ry Kalle KarttunenSeppo LaurilaKaakkois-Suomen Kuljetusyrittäjät ryMikko RäsänenSimo LehtinenLänsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry    Ralf HellsbergMarjut KoskinenSisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry   Pasi SaarinenTero VihmalaaksoSKAL Itä-Suomi ry   Veli-Pekka HämäläinenKimmo HalonenSKAL Keski-Suomi ry       Jouni Kotiaho  Jouni Kotiaho  SKAL Pohjanmaa – Österbotten ryRauno Heinonen     Staffan MolanderSKAL Pohjois-Suomi ry        Raimo Pohjanen Jarmo TyniElintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry    Tomi Roimola Antti FinniläMetsäalan Kuljetusyrittäjät ry     Jarkko VartiamäkiKari LähivaaraSKAL Suoritealat ry   Harri Sandell   Heikki RantalaSKAL Ympäristöyritykset ry     Matti TullaLaura MuhonenKuljetuskeskusten Liitto ry     Mika Laurén Jyri KuivalaLogistiikkayritysten Liitto ry    Riku Vainio   Petri Angervuori

Lisätietoja:

Jani Ylälehto, puheenjohtaja, SKAL, jani.ylalehto@skal.fi, puhelin 0400 922 636Anssi Kujala, toimitusjohtaja, SKAL, anssi.kujala@skal.fi, puhelin 0400 567 925  Heini Polamo, viestintäpäällikkö,SKAL, heini.polamo@skal.fi, puhelin 040 506 0131

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 4 300 kuljetusyritystä ympäri Suomea. www.skal.fi; @SKALry