SKAL Tahko ry on vuoden SKAL-paikallisyhdistys 2022

Vuoden 2022 paikallisyhdistykseksi on valittu SKAL Tahko ry Nilsiästä. Yhdistys valikoitui ensimmäiseksi vuoden paikallisyhdistykseksi 156 yhdistyksen joukosta aktiivisen ja monipuolisen toimintansa ansiosta.  SKAL Tahko on muun muassa nostanut kuljetusalan profiilia näyttävästi alueen raskaan liikenteen tapahtumassa ja huolehtinut yhteyksistä päättäjiin. 

Paikallisyhdistystoiminta kuuluu kuljetusyrittäjien valtakunnallisen etujärjestön, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n, kivijalkoihin. Aktiiviset paikallisyhdistykset pystyvät vaikuttamaan kuntien ja seutukuntien tiestön ja infran laatuun ja palveluihin sekä saavutettavuuskysymyksiin, yleisiin elinkeinoelämäsuhteisiin ja mielikuviin toimialasta. On myös tärkeää pitää vireänä varsinaista yhdistystoimintaa, eli saada jäsenet mukaan vuotuisiin kokouksiin ja tapahtumiin. Niissä käydään peruskeskustelua alan asioista ja verkostoidutaan yrittäjäkunnan kesken. Hyvin toimiva, vireä yhdistys pystyy vaikuttamaan ja näkymään alueellaan myönteisesti.

– SKAL Tahko ry:n toiminta on vireää ja se on mielestämme onnistunut luomaan vahvan omaleimaisen profiilin. Tahko Truck Fest on vain yksi hyvä esimerkki sen aktiivisesta toiminnasta. Haluamme tunnustuksella kannustaa yhdistystä ja muitakin paikallisyhdistyksiämme jatkamaan toiminnan kehittämistä, sanoo puheenjohtaja Jani Ylälehto.

Vuonna 1951 perustettu SKAL Tahko ry on toiminut vuodesta 2018 alkaen Tahko Truck Festin perustajana ja pääjärjestäjänä kumppaniverkoston tuella. Vapaamuotoinen hyvän mielen tapahtuma kerää vuosittain tuhansia kuorma-autoista kiinnostuneita Tahko-vuoren juurelle. Näytteilleasettajia on jo yli sata. Yhdistys on myös järjestänyt näyttäviä omia tapahtumia ja pitänyt yllä vireitä yhteyksiä oman seudun kansanedustajiin. SKAL Tahko on SKAL Itä-Suomen jäsenyhdistys ja sillä on edustaja myös valtakunnallisissa SKAL-jäsenjärjestöissä.

– Kokemukseni mukaan ero aktiivisen ja passiivisen paikallisyhdistyksen välillä voi olla yhdestä tai kahdesta aktiivisesta ihmisestä kiinni. Soisin, että kuljetusyrittäjät kokisivat tämän enemmän omaksi asiakseen, sillä saavutettavaa olisi paljon, sanoo SKAL Tahko ry:n puheenjohtaja Timo Käsnänen.

SKAL haluaa paikallisyhdistyksen palkitsemisella nostaa esiin ideoita ja malleja järjestötoiminnasta ja kuljetusalan puolesta tehtävästä vaikuttamistyöstä sekä jäsenhankinnasta.

SKAL Tahko ry palkittiin SKAL Forumissa Tampereella lauantaina 29.10.2022.

Vuoden SKAL-paikallisyhdistys

Kaikkien aikojen ensimmäisen SKAL-paikallisyhdistyksen valitsi SKALin puheenjohtajisto paikallisyhdistys-työryhmän valmistelemien kriteerien pohjalta. SKALin hallitus vahvistaa vuoden paikallisyhdistyksen viralliset palkitsemisperusteet kokouksessaan lokakuussa 2022.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 4 200 kuljetusyritystä ympäri Suomea. @SKALry

SKAL Tahko ry syntyi vuonna 2018, kun Rautavaaran, Juankosken ja Siilinjärven paikallisyhdistykset liittyivät Nilsiän Kuorma-autoilijat ry:hyn ja päättivät ottaa uuden yhteisen nimen käyttöön. Yhdistyksen juuret ovat Nilsiän Ammattiautoilijat ry:ssä, joka oli rekisteröity vuonna 1952. Yhdistyksen jäsenet tulevat eri puolilta Koillis-Savoa. 

Lisätietoja:

Jani Ylälehto, puheenjohtaja, SKAL, jani.ylalehto@skal.fi, puhelin 0400 922 636 Anssi Kujala, toimitusjohtaja, SKAL, anssi.kujala@skal.fi, puhelin 0400 567 925   Timo Käsnänen, puheenjohtaja, SKAL Tahko ry, timo@kasnanen.fi, puhelin 044 567 8679Heini Polamo, viestintäpäällikkö, SKAL, heini.polamo@skal.fi, puhelin 040 5060 131