SKAL kehysriiheen: Tiestön päällystäminen on nyt kannattavampaa kuin koskaan

Öljyn poikkeuksellisen alhainen maailmanmarkkinahinta tekee teiden asfaltoinnista tänä vuonna erityisen kannattavaa. Tiestön päällystäminen on investointina tehokasta ja suoraan valtiota hyödyttävää talouden elvytystä. Kuljetusyritysten edunvalvoja SKAL odottaa nopeita päätöksiä lisärahoituksesta tieverkon päällystämiseen.

Tiestön päällystysmäärät ovat jääneet pahasti jälkeen tarpeista ja tieverkon korjausvelka on kasvanut. Kuluvan vuoden alusta raakaöljyn maailmanmarkkinahinta on laskenut yli 70 prosenttia, mikä näkyy väistämättä päällystystöiden kustannuksissa. Valtio saisi nyt tilaajana samalla rahalla enemmän kilometrejä. Markkinoilla on myös tarjolla kuljetuskalustoa ja työvoimaa näihin töihin. Nyt tarvitaan lisämäärärahaa alkavalle kesäkaudelle!

– Tiestön päällystämistoimet eivät mene hukkaan. Kun olemme selviytyneet koronasta, pääsemme hyödyntämään parempikuntoista tieverkkoa, jolla ihmiset ja tavarat liikkuvat taas turvallisesti ja vähemmillä päästöillä”, toteaa toimitusjohtaja Iiro Lehtonen. 

Tietoa koronan vaikutuksista kuljetusyrityksiin tulossa

SKAL julkaisee keskiviikkona 8.4. klo 10 tulokset jäsenkyselystä, jolla se selvitti koronaepidemian vaikutuksia kuljetusyrityksiin. Kyselyyn vastasi runsaat 800 yrittäjää.

Lisätietoja:

Iiro Lehtonen, toimitusjohtaja, SKAL ry, puhelin 040 5028 181Petri Murto, johtaja, SKAL, puhelin 040 762 2140Ari Herrala, edunvalvontajohtaja, puhelin 050 368 4248Heini Polamo, viestintäpäällikkö, SKAL ry, puhelin 040 506 0131

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 4 700 kuljetusyritystä ympäri Suomea. www.skal.fi @SKALry