“Simply the Best”: MAN TGX – Vuoden kuorma-auto 2021!

Uusi MAN TGX on Vuoden kuorma-auto 2021 (International Truck of the Year 2021)MAN:n toimitusjohtaja Andreas Tostmann otti vastaan palkinnon tuomariston puheenjohtajalta Gianenrico Griffiniltä virtuaalisessa palkintoseremoniassa 23.11.2020Uusi MAN TGX on “vuoden paras uusi tuote” – ajomukavuus, työskentely- ja lepo-olosuhteet, turvallisuus, taloudellisuus, liitettävyyspalvelut, innovatiiviset palvelut ja toiminnot sekä näytönohjaus ja konsepti ovat vakuuttava kokonaisuus

Uusi MAN TGX on “International Truck Of The Year 2021” (ITOY). “Kansainvälinen Vuoden kuorma-auto” -palkinto on yksi arvostetuimmista palkinnoista hyötyajoneuvomarkkinoilla. Virtuaalisessa seremoniassa, Andreas Tostmann, toimitusjohtaja MAN Truck & Bus, otti vastaan halutun palkinnon ITOY-tuomariston puheenjohtajalta Gianenrico Griffiniltä. Tuomariston 24 toimittajaa, jotka edustavat 24 Euroopan tärkeintä alan mediaa, arvioivat uutta MAN TGX:ää ja vakuuttuivat sen erityisen edistyksellisestä ajomukavuudesta, työskentely- ja lepo-olosuhteista, turvallisuudesta, taloudellisuudesta, liitettävyyspalveluista, innovatiivisista palveluista ja toiminnoista sekä näyttö- ja käyttökonseptista.

 ”International Truck Of The Year” -titteli on upea tunnustus merkittävästä työstä, jonka koko MAN-tiimi on tehnyt tuotteen eteen. Jo yli viiden vuoden ajan tiimi on työskennellyt yksi tavoite mielessään: kehittää paras kuorma-auto kuljettajille ja meidän asiakkaillemme ja saada se tien päälle. Tämä haluttu palkinto näytti sen: Me teimme sen”, sanoo MAN Truck & Busin toimitusjohtaja Andreas Tostmann iloisena.

”International Truck Of The Year” -palkinnosta äänestävät nimetyt tuomariston jäsenet ovat saaneet mahdollisuuden tutustua läpikotaisin uuteen MAN TGX:ään helmikuusta 2020 lähtien. Ajomukavuuden lisäksi kuljettajan työpaikka on selkeästi järjestetty, täysin digitaalisin näyttötoiminnoin varustettu, monitoimiohjauspyörä monine intuitiivisine toimintoineen ja innovatiivinen MAN SmartSelect -järjestelmän häiriötön  pyöritettävä rulla ja painotoimintoinen hallinta vakuutti tuomariston. ITOY-tuomariston jäsenet arvioivat yhtä positiivisesti myös ohjaamon asuin- ja lepotiloja.

Koeajojen aikana, tuomaristo hämmästyi myös uuden MAN TGX Euro 6d -voimalinjan erinomaisesta taloudellisuudesta, joka tarjoaa jopa 8,2 % polttoaineen säästön verrattuna edelliseen sukupolveen, kun se on vielä yhdistetty ohjaamon aerodynaamisempaan muotoon ja GPS-vakionopeudensäätimeen (MAN EfficientCruise), joka tarjoaa aikaisempaa enemmän ennakoitavuutta. Tuomaristo alleviivasi myös turvallisuuden korkeaa tasoa, kuten tutkaperusteiset kääntymis- ja kaistanvaihtoavustimet, kaistallepaluuavustin ja ruuhka-avustin, jotka helpottavat paitsi kuljettajaa auttavat ja lisäävät myös muiden tien käyttäjien turvallisuutta. Tuomaristo vakuuttui erityisesti myös MAN TGX:n liitettävyyspalveluista, joita sen sähköinen arkkitehtuuri tarjoaa. Tämä on ensimmäinen kerta kun näin kattavat järjestelmät ja palvelut ovat käytössä hyötyajoneuvokokoluokassa.

“Uusi MAN TGX edustaa loikkaa kohti uudenlaista ajomukavuutta, polttoainetaloudellisuutta sekä liitettävyyspalveluita ja ihmisen ja koneen yhteenliittymää. Ei ole epäilystäkään, miksi juuri uusi MAN TGX äänestettiin ”Truck of The Year 2021” palkinnon voittajaksi. Se on tulevaisuuspainotteinen kuorma-auto, johon yhdistyy tämän ja huomisen päivän kuljetustarpeet”, sanoi tuomariston puheenjohtaja Gianenrico Griffini.

”International Truck of The Year 2021” -palkinnon myöntämissääntöjen mukaan, vuosittainen palkinto luovutetaan kuorma-autolle, joka on julkaistu viimeisen 12 kuukauden aikana, ja joka on tehnyt suurimman myötävaikutuksen tiekuljetusten kestävän kehittymisen saralla. Arvostelukriteereinä ovat tekniset innovaatiot ja parannukset mutta myös innovaatiot, jotka parantavat kokonaiskustannustehokkuutta, turvallisuutta ja vähentävät ympäristövaikutuksia.

“Simplifying Business” – kuljetusyrityksiin ja kuljettajiin keskittyminen

Helmikuussa 2020, MAN Truck & Bus julkisti kokonaan uuden MAN-kuorma-autosukupolven yleisölle. Nämä täysin uudet kuorma-autot, leijona-logo sijoitettuna jäähdyttimen säleikköön, ovat saaneet uudet omistajansa ympäri Eurooppaa kesästä 2020 lähtien. Heti sen jälkeen kun ajatuksellinen kehitystyö alkoi, MAN aloitti kyselytutkimuksen 300 kuljetusyritykseltä ja 700 kuljettajalta ja pyysi säännöllistä palautetta uudesta kuorma-autosta. Uusi MAN-kuorma-autosukupolvi on kehitetty osittain näiden palautteiden perusteella. Tämän tuloksena uudet MAN-kuorma-autot ovat entistä enemmän yhteneväisiä yritysten tarpeiden kanssa: alhaisemmat käyttökustannukset, kustannustehokkuus, ainutlaatuinen ergonomia kuljettajan paikalla, turvallisuus ja lepotilojen luoma rentouttava ympäristö.

Alusta alkaen tavoitteena oli saada mahdollisimman paljon pois jokapäiväisen työn aiheuttamaa rasitusta kuljettajilta ja yrityksiltä, jotka kohtaavat lisääntyviä ja monimutkaisia haasteita kuten kuormavolyymit ja yhä tiukentuvat CO2-päästösäädökset, kuljettajapula ja digitalisaation aikaistuminen logistisissa prosesseissa. Uusi MAN-kuorma-autosukupolvi saavuttaa nämä erinomaisella tuotelaadullaan kuten kuljettajakeskeisyydellään, taloudellisuudellaan, turvallisuudellaan ja teknisellä osaamisellaan. Uusi MAN-kuorma-autosukupolvi on vertaansa vailla oleva kokonaisvaltainen paketti, joka on suunniteltu kuljetusyrittäjiä ja kuljettajia varten.