Scania Super voittaa saksalaisen 1000-pisteen vertailutestin

Ensimmäisessä vertailutestissään uusi Super-pohjainen voimansiirto oli ratkaiseva tekijä Scanian voittaessa kaikkein tunnetuimman vertailutestin, saksalaisen ”1000 pisteen testin”. Scania 460 R -vetoauto otti mittaa Volvon ja MANin uusimmista versioista testissä, jossa kokenut kansainvälinen kuorma-autotoimittajaryhmä arvioi kaikkia nykyaikaisen kaukoliikennekuorma-auton tärkeimpiä ominaisuuksia. Tämä oli Scanian neljäs peräkkäinen voitto 1000P-testissä. Sen järjestää saksalainen Lastauto omnibus -lehti, ja tulokset julkaistaan noin 10–12 eurooppalaisessa ammattilehdessä.

”Tämä on ensimmäinen riippumattomien toimittajien antama vahvistus siitä, että marraskuussa Södertäljessä esittelemämme Super-pohjainen voimalinja toimii kuten on ilmoitettu, ja että se on siirtänyt meidät ja Scanian tarjoaman kuljetustehokkuuden entistä kauemmas kilpailijoista”, sanoo Stefan Dorski, Scanian kuorma-autotoimintojen johtaja. ”Näissä testeissä erot ovat tyypillisesti pieniä, mutta tässä testissä Scanian Super-voimalinja oli noin neljä prosenttia polttoainetehokkaampi kuin toiseksi sijoittunut.”

Järjestäjät ovat määrittäneet vuoden 2021/22 testiin 40 tonnin kokonaispainon, keskikokoiset makuuohjaamot ja enintään 480 hv:n tehon. Scanialla dieselin keskikulutus testissä oli 27,1 l/100 km, ja seuraavina olivat Volvo (28,2) ja MAN (29,8). Kun testin kuusi eri osa-aluetta (ohjaamo, ajo-ominaisuudet, voimansiirto/suorituskyky, polttoaineenkulutus, kokonaiskustannukset ja turvallisuus) laskettiin yhteen, Scania sai yhteensä 947,3 pistettä 1000 mahdollisesta pisteestä.

”Scania pitää näitä vertailutestejä osana tuotekehitysprosessiamme ja vahvistuksena sille, mitä olemme saavuttaneet”, Dorski sanoo. ”Asiakkaat käyttävät näitä tietoja tehdessään päätöksiä, koska he saavat riippumattomilta asiantuntijoilta vahvistuksen väittämillemme ominaisuuksille.”

Lisätietoja:Olli Heikkinen, markkinointipäällikkö, Scania Suomi OyPuh: 050 64258Email: olli.heikkinen@scania.fi

Linkit•    Scania Super tuotesivusto

Scania on maailman johtavia kuljetusratkaisujen tarjoajia. Viemme yhdessä kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa kuljetustoimintaa kestävämpään suuntaan. Vuonna 2019 toimitimme asiakkaillemme 91 700 kuorma-autoa, 7 800 linja-autoa sekä 10 200 teollisuus- ja merimoottoria. Nettomyynti oli yli 152 mrd. SEK (lähes 15 mrd. EUR), josta palvelumyynnin osuus oli n. 20 prosenttia. Vuonna 1891 perustetulla ja yli 100 maassa toimivalla Scanialla on n. 51 000 työntekijää. Tutkimus- ja tuotekehitystoiminta on keskitetty Ruotsiin; sitä harjoitetaan myös Brasiliassa ja Intiassa. Tuotanto tapahtuu Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa; Afrikassa, Aasiassa ja Euraasiassa on myös alueellisia tuotantokeskuksia. Scania kuuluu TRATON SE -konserniin. Lisätietoja osoitteessa: www.scania.com