Rovanperän Toyota Rallimuseon vetonaula

Kalle Rovanperä voitti Viron MM-osakilpailun viime vuonna. Kyseinen voittoauto on nyt nähtävillä Rallimuseossa Kangasalla. Kuva: Jarno Saari

Auton ja tien museo Mobiliassa Kangasalla sijaitseva Rallimuseo on uudistunut sopivasti kesän matkailusesonkia silmällä pitäen. Rallimuseon ehdoton vetonaula kesälle 2022 on Kalle Rovanperän Toyota Yaris WRC2017. Kysymyksessä on autoyksilö, jolla rallin MM-sarjaa johtava suomalaiskuljettaja voitti viime vuonna Viron MM-osakilpailun. Voittaja-auto on nähtävissä ensimmäistä kertaa koskaan Toyota Gazoo Racingin toimintojen ja toimitilojen ulkopuolella. Auto on esillä Rallimuseossa ensi kevääseen asti.

Kartturit esille

Rallimuseon uusi timanttiosio nostaa esille kartanlukijat eli ralliautoilun kakkoskuljettajat, jotka usein jäävät varsinaisten kuljettajien varjoon taka-alalle. Kartturit ovat kuitenkin menestymisen kannalta erittäin oleellisia. He huolehtivat autokunnan aikataulusta kilpailun aikana, kilpailureitillä pysymisestä järjestäjän tiekirjaa apuna käyttäen ja itse kilpailussa autokunnan ajanotosta. Kartturi voi tarvittaessa myös ajaa kilpa-autoa kilpailijalisenssirajoitusten puitteissa. Nuotitettavissa kilpailuissa hän lukee myös nuotit kuljettajalle. Suomesta löytyy useita karttureita, jotka ovat rallin maailmanmestareita. Näistä esimerkkinä Seppo Harjanne Timo Salosen parina vuonna 1985 ja Tommi Mäkisen parina 1996 ja 1997 sekä Risto Mannisenmäki Tommi Mäkisen parina 1998 ja 1999 ja Timo Rautiainen Marcus Grönholmin parina 2000 ja 2002.

Kalustoa uusittu

Rallimuseossa yleisön ihasteltavana olevaa ralliautokalustoa on toukokuun aikana vaihdettu jonkin verran. Myös pienoismallikokoelmaan on vielä tulossa alkukesän mittaan runsaasti uutta ihmeteltävää.

Lisätietoja: Matti Vinha puh. 040 900 6642 matti.vinha@mobilia.fi