Posti uudistaa kappaletavaralähetysten rahditusperusteet 1.2.2021 alkaen

Posti Rahtipalvelut uudistaa rahdin hinnoittelua päivittämällä kappaletavaralähetysten rahditusperusteet 1.2.2021 alkaen. Muutos on merkittävä kuljetusalalla, sillä nykyiset rahditusperusteet ovat olleet käytössä alalla laajasti ja pitkään ilman suurempaa kehitystä.

Kirjaviksi ja liian tulkinnanvaraisiksi koetut säännöt muuttuvat nyt Postilla kokonaisvaltaisesti, kun uusi laskentamalli perustuu pelkästään mitattaviin asioihin. Tavoitteina ovat rahdin hinnoittelun yksinkertaistaminen ja rahditusperusteiden tulkinnanvaraisuuksien poistaminen. Uudistetut rahditusperusteet helpottavan lähetysten tilaamista ja vähentävät selvittelyä, kun lähetyksen rahdituspainon pystyy laskemaan luotettavasti oikein jo tilausta tehdessä.

– Panostamme kokonaisvaltaisesti asiakaskokemuksen kehittämiseen ja rahtiasiakkaiden palvelemiseen asiakkaan ääntä kuunnellen. Yhdenmukaiset ja selkeät tilaustiedot mahdollistavat kuljetusten tehokkaan suunnittelun sekä oikean laskutuksen. Tavoitteenamme on jatkaa logistiikan yksinkertaistamista uudistamalla ja digitalisoimalla koko kuljetusketju tilauksesta toimitukseen, toteaa Posti Rahtipalveluiden liiketoimintajohtaja Antti Wikström.

Lue lisää:

Lisätietoa uudistuksesta ja Rahdin ABC

Rules for defining freight weight are simplified: Freight weight criteria for groupage shipments will be updated 1. February 2021

Lisätietoja:Postin MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma–pe klo 9–16)

Posti on Suomen johtava posti- ja logistiikka-alan palveluyritys. Ydinliiketoimintaamme kuuluvat postipalvelut, paketit, rahti ja logistiikkaratkaisut. Meillä on maan kattavin palveluverkosto ja käymme arkipäivisin noin kolmen miljoonan kotitalouden ja yrityksen luona. Toimimme kahdeksassa maassa. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli lähes 1,6 miljardia euroa ja työntekijöitä meillä on noin 21 000. www.posti.com.