Neste MY uusiutuva diesel auttaa autoilijoita vähentämään ilmastopäästöjä jo 37 liikenneasemalla

Kokonaan jätteistä ja tähteistä valmistettu Neste MY uusiutuva diesel™ tulee henkilöautoilijoiden saataville entistä laajemmin, kun se otetaan jakeluun seitsemällä uudella paikkakunnalla Lahdessa, Karkkilassa, Joensuussa, Kuopiossa, Kokkolassa, Kiimingissä ja Oulussa. Tuotetta saa nyt yhteensä 37 liikenneasemalta, joista on 22 kevyen liikenteen asemia ja 15 raskaan liikenteen Neste Truck -asemia.

Neste MY uusiutuvaa dieseliä on ollut saatavilla valikoiduilla liikenneasemilla vuoden 2017 alusta lähtien. Tänä aikana se on auttanut suomalaisia autoilijoita, yrityksiä, kaupunkeja ja tapahtumia vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä yli 40 miljoonaa kilogrammaa, joka vastaa noin 14 000 henkilöauton vuosittaisia päästöjä.

Neste MY uusiutuva diesel on suomalainen innovaatio, joka vähentää auton kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia perinteiseen fossiiliseen polttoaineeseen verrattuna.

“Autoilijan on helppo ottaa Neste MY käyttöön heti, ilman muutoksia moottoriin tai ajoneuvoon. Tuote on Suomessa auttanut asiakkaitamme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään jo kahden vuoden ajan. Vähenemä vastaa noin 14 000 henkilöauton poistamista tieliikenteestä vuodeksi, mikä määränä on yhtä suuri kuin esimerkiksi keskikokoisen suomalaisen kaupungin koko liikennekäytössä oleva henkilöautokanta. Olemme erittäin iloisia siitä, kuinka innostuneesti suomalaiset ovat ottaneet Neste MY uusiutuvan dieselin vastaan. Tavoitteenamme on laajentaa sen saatavuutta myös jatkossa”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen toiminnoista vastaava johtaja Sam Holmberg.

Suorituskyvyltään Neste MY uusiutuva diesel vastaa parhaita markkinoilla olevia perinteisiä fossiilisia dieseleitä, ja sitä voi tankata kaikkiin dieselkäyttöisiin moottoreihin. Tuote myös palaa puhtaammin ja auttaa pidentämään moottorin käyttöikää.

“Tuote on erinomainen valinta myös pohjoisen vaativiin oloihin, sillä sen kylmäkestävyys on talvilaatuisena -34 °C”, Holmberg lisää.

Uudet Neste MY uusiutuvaa dieseliä myyvät asemat:

Neste Lahti TaukotuuliNeste Express Karkkila PorintieNeste Express Joensuu KuurnankatuNeste Express Kuopio MatkusNeste Automaatti Kokkola HeinolankaariNeste Express Kiiminki JääliNeste Oulu Maikkula (10.1. alkaen)Neste Automaatti Turku JäkärläNeste Express Helsinki Mannerheimintie

Lisäksi Neste MY uusiutuvaa dieseliä myyvät:

Neste Express Espoo PiispanmäkiNeste K Espoo OlariNeste Express Espoo OtaniemiNeste Espoo MuuralaNeste Express Helsinki KonalaNeste Express Helsinki OulunkyläNeste K Vantaa VaristoNeste Express Vantaa IlmakehäNeste Express Hämeenlinna JukolaNeste Express Turku SkanssiNeste Express Pirkkala LinnakallioNeste Automaatti Jyväskylä SaarijärventieNeste Express Seinäjoki MinimaniNeste Truck Helsinki VuosaariNeste Truck Vantaa ViinikkalaNeste Truck Sipoo SipoonlahtiNeste Truck Porvoo Kilpilahti/SköldvikNeste Truck Porvoo AsentajantieNeste Truck Mäntsälä TuuliruusuNeste Truck Hyvinkää RekkarastiNeste Truck Turku Vanha TampereentieNeste Truck Turku Satama TuontiväyläNeste Truck Naantali LuolalaNeste Truck Pirkkala LinnakallioNeste Truck Rauma SatamaNeste Truck Seinäjoki RovesNeste Truck Kempele OuluntulliNeste Truck Oulu Logistiikkakeskus

Lisätietoja:Sam Holmberg, johtaja, Marketing & Services -liiketoiminta-alue Suomi, Neste, puh. 050 458 4078

Lue lisää:Neste MY uusiutuva diesel

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com