Nallen kanssa museoon!

Kuva: Elina Kytölä/Mobilia

Mobiliassa vietetään nalleviikonloppua kansainvälisen Nallepäivän kunniaksi. Nallepäivää vietetään vuosittain presidentti Theodore Rooseveltin syntymäpäivänä 27.10. Merkkipäivä sai alkunsa vuoden 1902 karhujahdista, johon osallistunut presidentti Roosevelt kieltäytyi ampumasta pientä karhunpentua. Tästä uutisoitiin laajasti ja asia kasvoi sellaisiin mittoihin, että lelunalleja ruvettiin nimittämään Teddy-karhuiksi presidentin lempinimen mukaan.

Nallemaista touhua

Oma nalle on mahdollista tuoda museovierailulle Mobiliaan kolmen päivän aikana, sillä Mobiliassa Nallepäivää juhlistetaan koko viikonloppu jo perjantaista 25.10. alkaen. Rahtarit ry tarjoaa kaikille oman nallen kanssa museoon saapuville heijastimen syyspimeiden turvaksi. Suosittu nallebongaus järjestetään Keskustalon näyttelyissä. Näyttelyhalliin on piiloutunut useita hellyttäviä ja hyvin erikokoisia pehmonalleja, joita lapset pääsevät etsimään. Piirustuspaikalla pääsee taiteilemaan omasta nallestaan muotokuvan.

Tauluja pehmonalleista

Nalleviikonlopun ajan nähtävillä on Kirsi-Leena Jaatisen nalletaulujen myyntinäyttely. Kirsi-Leena on aikanaan ollut mukana perustamassa Kangasalan SPR:n kirpputoria. Kirpputoria pyörittäessään hän on havainnut, että kirpputorille kertyy paljon tavaraa, joka ei liiku eteenpäin.

– Mietin lahjaideoita lapsille, joilla on jo kaikkea, ja yhtäkkiä kekkasin, että voisin hyödyntää kirpputorille kertyviä pieniä pehmoleluja tauluiksi, Kirsi-Leena kertoo tauluharrastuksen synnystä. Parin vuoden aikana tauluja on syntynyt jo kymmenittäin ellei satoja, ja niitä on päätynyt niin lastenhuoneiden seinille kuin aikuiskotienkin piristeeksi.

– Mobiliassa tuli hieman vahingossa mainittua harrastuksestani, ja niinpä taulut pääsevät nyt ensimmäistä kertaa yleisön nähtäville. Hieman kyllä jännittää mitä niistä tykätään!Nalleviikonlopun aikana yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan Kirsi-Leenan töistä.

Nalleviikonloppu Mobiliassa Kangasalla 25.–27.10.2019 klo 10–16. Lapset (ja nallet) pääsevät maksavan aikuisen mukana ilmaiseksi Mobilian näyttelyihin.

Lisätietoja:

Mobilia/Elina Kytöläviestintäpuh. (03) 3140 4000elina.kytola@mobilia.fiwww.mobilia.fi