Mitalit ansioituneille moottoriliikenteen vaikuttajille

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on myöntänyt Moottoriliikenteen ansiomitalit. Mitalit jaettiin 4.5.2018.

Ansiomitalin saivat:Hallituksen puheenjohtaja Turo Tiililä, Test World OyLiikennepäällikkö Mikko Saavola, Linja-autoliitto ryToiminnanjohtaja Veijo Petrelius, Suomen Taksiliiton Lapin lääninyhdistys ryKuljetusyrittäjä Reijo Mecklin, Kuljetus Reijo Mecklin OyLiikenneopettaja Heimo JousenkyläKansanedustaja Kalle Jokinen

Mitali myönnetään ansiokkaasta valtakunnallisesta toiminnasta suomalaisen moottoriliikenteen hyväksi. Ansiomitalin voi saada myös henkilö, joka pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään on edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Liikenne- ja viestintäministeri myöntää mitalin Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksen perusteella. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien. Tuoreimmat mitalistit mukaan luettuna mitaleja on jaettu kaiken kaikkiaan 196 kappaletta. Ansiomitali virallistettiin vuonna 2007.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö on kahdeksan tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliitto, Autotuojat ja -teollisuus, Linja-autoliitto, Suomen Autokoululiitto, Suomen Autoteknillinen Liitto, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ja Suomen Taksiliitto.

Lisätietoja:Asiamies Timo Koskinen, Moottoriliikenteen Keskusjärjestö, puh. 040 570 9070