Koulutie turvaa lastemme tulevaisuutta

Tällä ja ensi viikolla lapset eri puolilla Suomea astelevat koulutielleen. Oli kyseessä syrjäinen hiekkatie tai sileä asfalttitie liikennevaloineen, koulutie edustaa lapsille mahdollisuutta oppia ja rakentaa tulevaisuuttaan. Varmistetaan me aikuiset yhdessä, että koulutie on lapsille turvallinen ja miellyttävä. Lapsilta toivomme, että he keskittyvät ympäristöönsä, jossa kulkevat, ja jättävät älylaitteet taskuihin.

–    Kuuluin itse koululaisena enemmän hiekkatien kuin asfalttitien kulkijoihin ja muistan, kuinka jännittävää oli, kun koulu alkoi. Omat kouluvuodet voi jokainen muistuttaa mieliin, kun tienposket täyttyvät pienistä kulkijoista. Ollaan valppaina ja muistetaan vastuumme, etenkin koulujen ja päiväkotien läheisyydessä, jotta pienimmät pääsevät kulkemaan turvallisesti, muistuttaa SKAL:n puheenjohtaja Teppo Mikkola. Meillä aikuisilla on velvollisuus tehdä oma osamme koulutien turvallisuuden hyväksi: Hiljennetään vauhtia koulujen läheisyydessä ja päästetään lapset ylittämään tie, ja pyritään havaitsemaan lapsiryhmiä ja huomaamaan, jos lasten tarkkaavaisuus on syystä tai toisesta eri asioissa kuin liikenteessä.

SKAL muistuttaa myös kotien, koulujen ja päiväkotien tärkeästä roolista liikenneturvallisuuskasvatuksessa. Valmennusta liikennekäyttäytymiseen ei voi aloittaa kyllin varhain! Myös heijastimet on syytä ottaa käyttöön, kun alkaa hämärtää.

Kun kaikki lapsen kasvatuksesta huolehtivat tahot muistuttavat liikennesäännöistä ja tarkkaavaisuudesta, saadaan lapset mukaan siihen yhteispeliin, jota liikenne parhaimmillaan on!

SKAL ja liikenneturvallisuus

SKAL:n alueyhdistykset ja jäsenyritykset järjestävät viranomaisten ja sisarjärjestöjen kanssa yhteistyössä liikenneturvallisuustapahtumia kouluissa ja päiväkodeissa. Lisätiedot:puheenjohtaja Teppo Mikkolap. +358 400 598 758teppo.mikkola@skalyritys.com

viestintäpäällikkö Heini Polamop. +358 9 4789 9320heini.polamo@skal.fi

Lue lisää: www.skal.fi/liikenneturvallisuus

#liikenneturvallisuus#koulutie