Kiertotalous rakentamisessa -sparrausohjelmaan valittiin 15 yritystä

Kiertotalous rakentamisessa -sparrausohjelman tavoite on tarjota uusia toimintamalleja ja luoda verkostoja, joiden avulla yrittäjät voivat parantaa oman liiketoimintansa kasvunäkymiä. Kiertotalous rakentamisessa Kasvupolku®–ohjelmaan valittiin mukaan 15 yritystä.

Kiertotalous rakentamisessa -sparrausohjelman kumppanit ovat Uusiouutiset, VTT ja Ympäristöministeriö.

Valitut yritykset ovat:

EcoUp, OuluInsinööritoimisto Vesitaito, TampereKeloTwin, TampereMaterialisting, JoensuuModuc HVAC Elements / Kirvesmiesten Oy MKS, VantaanollaE, TurkuPlanetary Architecture, HelsinkiRakennusasiaintoimisto Aarre, HelsinkiRE-putiikki, NurmoRecikla, LietoRockx, HeituinlahtiSavon Kuljetus, KuopioSpolia Design, EspooWastebook, OuluYeseco, Sastamala

Valinnat tehneen ohjelmakohtaisen tuomariston edustaja Inka Orko sanoo, että Kiertotalous rakentamisessa Kasvupolulle hakeutui ilahduttavan paljon hakijoita rakentamisen elinkaaren eri vaiheista.

– Valinnoissa korostuivat kiertotalouden toteutuminen ja vaikuttavuus, markkinapotentiaali sekä kasvumahdollisuudet valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Pyrimme valinnoissa huomioimaan myös hakemuksesta välittyvää kasvuintoa. Valitut yritykset saavat hienon sparrausmatkan ja kehitystä tukevan verkoston ympärilleen. Kiertotalous vaatii toimintamallien ja teknologioiden yhteiskehittämistä, joten ollaan avoimia ja tehdään yhdessä, Orko kertoo.

Tuomaristo arvioi sparraukseen hakeneita yrityksiä kriteereillä: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Kasvupolun tuomaristoon kuuluvat:

Inka Orko, VTTElla Lahtinen, Green Building CouncilMika Hasu, Nordea

Kasvupolulta tukea liiketoimintaan

Sparraukseen valitut yritykset saavat maksutonta sparrausta kahdessa tapahtumapäivässä sekä verkostoituvat alan tai alueen toimijoiden kanssa.

– Kasvu Openin konsepti on mahtava, olipa yritys sitten alussa tai jo täydessä vauhdissa. Asiantuntijasparraus antaa sellaista lisäarvoa, jota ei muualta saa, vakuuttaa sparrauksiin osallistunut yrittäjä Pasi Ainasoja, Natural Indigo Finland.

Kasvukumppanit ohjelman kumppanit

Kasvupolku®-ohjelman kumppanit yhdessä Kasvu Openin valtakunnallisten kumppanien kanssa mahdollistavat kasvuyrityksille maksuttoman sparrauksen.Kiertotalous rakentamisessa -sparrausohjelman kumppanit ovat Uusiouutiset, VTT ja Ympäristöministeriö.

Lisätietiedot:Vivi PöntiöTuotanto, Kasvu Openvivi.pontio@kasvuopen.fi050 439 8988