Katutyömaa jatkuu Mannerheimintiellä elokuun loppuun

Kasin katutöiden työmaata Mannerheimintiellä Runeberginkadun risteyksessä elokuun alussa. Uudet liikennejärjestelyt helpottavat liikenteen kulkua hieman, sillä hidastusmutka poistuu ja poikkeusjärjestelyjen alue lyhenee. Kuva: Louhintahiekka Oy

Liikennettä hidastava katutyö Mannerheimintiellä keskustan suuntaan lähellä Runeberginkadun risteystä jatkuu elokuun loppupuolelle. Kohdassa on normaalisti kaksi kaistaa keskustan suuntaan, nyt toinen kaista on suljettu noin 60 metrin matkalta.

Työmaa on aiheuttanut hidastusta ja ruuhkia Mannerheimintietä pohjoisesta kohti keskustaa suuntaavassa liikenteessä. Liikenteen sujuvuuden oletetaan paranevan 11.8. jälkeen, jolloin liikennejärjestelyt muuttuvat hieman työmaan siirtyessä kaistalta toiselle. Kokonaan työ valmistuu kohdassa elokuun lopulla.Erityisesti keskustaan tai Töölöön saapuvia suositellaan käyttämään elokuussa vaihtoehtoisia reittejä.

Kyseessä on Kasin katutöiden eli Caloniuksenkadun, Helsinginkadun ja Runeberginkadun perusparannuksen katutyömaa. Mannerheimintiellä rakennetaan uutta vesihuoltolinjaa. Työ jatkuu 2–3 viikkoa kauemmin kuin keväällä arvioitiin.

– Kohta on työskentelyn kannalta erittäin hankala, toisella puolella kulkee ajoneuvoliikenne ja toisella jalankulkijat. Kaivantoa on voinut avata vain vähän kerrallaan, Louhintahiekan hankekoordinaattori Marja Jokinen kertoo.

Kasin katutyöt on katuremontti, joka ulottuu raitiolinja 8 reitillä Kallioon ja Töölöön. Tarkoitus on nopeuttaa raitiolinjan 8 kulkua, ja tehdä kävelystä ja pyöräilystä mukavampaa ja turvallisempaa. Samalla uusitaan kadun alla kulkevat, jopa yli sata vuotta vanhat vesiputket ja muu kunnallistekniikka.Katutyötä tehdään kolmella erillisellä alueella samassa hankkeessa, jotta 8-ratikan kulku häiriintyy mahdollisimman lyhyen aikaa. Töiden on määrä valmistua alkuvuodesta 2023.

Kasin katutöiden työmaat ovat vieneet raitiolinjoja poikkeusreiteille. Lisätietoja raitioliikenteen poikkeusreiteistä saa HSL:n tiedotteista ja HSL:n reittioppaasta hsl.fi.

YhteyshenkilötLiisa TaskilatiimipäällikköKaupunkiympäristön toimiala, rakennuttaminenpuh. 09 310 15368liisa.taskila@hel.fi

Marja JokinenHankekoordinaattoriLouhintahiekka Oypuh. 044 755 3388marja.jokinen@louhintahiekka.fi