Helsinkiin ”torviprotesti” veronkorotuksia vastaan 2.9.

Facebook-ryhmästä alkunsa saanut kansalaisaktiivisuus on tiivistymässä mielenosoitukseksi ensi viikon keskiviikkona 2.9. klo 13−14.30 eduskuntatalon ympäristössä. Ns. Torviprotestiin osallistutaan ajoneuvolla, ja siinä vastustetaan muun muassa polttoaineveron korotuksia. Facebook-ryhmä sai alkunsa henkilöautoilijoiden ahdingosta, mutta myös raskas liikenne on kutsuttu mukaan protestiin. Järjestäjät ja SKAL ovat samaa mieltä siitä, että elokuinen polttoaineveron korotus oli väärä toimenpide, ja hallitusohjelmaan kirjattu ammattidiesel tulisi ottaa viipymättä käyttöön. Järjestäjät ovat pitäneet SKAL:ia ajan tasalla ja välitämme tietoa protestista jäsenillemme. Myös viranomaiset ovat tietoisia ja osallistuvat turvallisuusjärjestelyihin.  

SKAL ei ole tapahtuman järjestäjä, vaan olemme tiedottavassa roolissa.

SKAL tekee parhaillaan suoraan päättäjiin suunnattua edunvalvontatyötä, jotta hallitusohjelmaan kirjattu ammattibiodiesel otettaisiin konkreettisesti valmisteluun syksyn budjettiriihessä. 

Voit tutustua tapahtumaan sen Facebook-sivulla ja keskustelusivulla.

Tutustu kannanottoihimme

13.8.2020 SKAL budjettiehdotuksesta: Mihin unohtui ammattidiesel? 10.10.2019 Hallitus esittää dieselin polttoaineveroon korotusta – tulossa on korotusta korotuksen päälle

SKAL hallitusohjelmasta 2019: #ammattibiodiesel

Hyvä, että hallitus otti SKAL:n esittämän ammattidieselin ohjelmaansa. Mallin valmistelu on aloitettava välittömästi, sillä uusi verojärjestelmä vaatii riittävän valmisteluajan ja teknisten järjestelmien toteuttamisen. Ammattidiesel kannattaa pitää osana liikenteen verotuksen kokonaisuudistusta. Se voidaan toteuttaa hallinnollisesti kevyesti, ja malleja löytyy ympäri Eurooppaa. 

Tutustu kommentteihimme: SKAL kokosi hallitusohjelman pääkohdat  

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 4 500 kuljetusyritystä ympäri Suomea. www.skal.fi; @SKALry

Kysy lisää

Edunvalvonnan yhteyshenkilöt