Erikoiskuljetuslupien sähköistä asiointipalvelua parannettu

Erikoiskuljetusten sähköistä asiointipalvelua on parannettu ja toivoisimme lisää palvelun käyttäjiä. Palvelu sujuvoittaa ja nopeuttaa lupakäsittelyä. Palvelun avulla suomalainen henkilö voi hakea reitistölupaa, reittikohtaista lupaa tai ennakkopäätöstä itselleen tai yrityksen puolesta.

Palveluun kirjautuminen tapahtuu osoitteessa: https://erikoiskuljetusluvat.ahtp.fi ja liitteenä käyttöohje palvelun käytön aloittamiseen. Palveluun kirjaudutaan sisään Suomi.fi-palvelun avulla, jossa käyttäjän tunnistus tapahtuu vahvalla tunnistautumisella, eli pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Yrityksen puolesta asiointia on parannettu ja jatkossa lupia voi hakea yrityksen puolesta kahdella eri tavalla:

käyttäen Suomi.fi:n yritysvahvistusta / valtuutusta, jolloin kaikki luvan hakijan tekemät hakemukset ja myönnetyt lupapäätökset kirjautuvat yritykselle eli yritys ja kaikki yrityksen valtuuttamat muut lupahakijat näkevät toistensa hakemukset ja myönnetyt lupapäätökset palvelustailman Suomi.fi:n yritysvahvistusta / ilman valtuutusta, jolloin kaikki luvan hakijan tekemät hakemukset ja myönnetyt lupapäätökset kirjautuvat hakijalle henkilökohtaisesti eli ainoastaan hän näkee ne palvelusta

Mikäli palvelussa on jo tähän asti käyttänyt Suomi.fi:n yritysvahvistusta /valtuutusta, kannattaa sitä jatkossakin käyttää, jolloin kaikki hakemukset ja myönnetyt lupapäätökset näkyvät samassa paikassa. Uudessa versiossa on myös parannettu ajoneuvojen syöttämistä ja tunnistamista.

Lisätietoja:Erikoiskuljetusten luparyhmä

 

Ladattavat tiedostot

PDF icon Käyttöohje erikoiskuljetusten sähköisen asiointipalvelun aloittamiseen