Äly hoi! -kisan parhaan videon palkinto seinäjokelaiselle opiskelijatiimille

Fordin Äly hoi! -videokilpailun voitti nuorten elokuvantekijöiden tiimi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta “Can you afford to pay attention” -videolla. Ford Video Award -kisan finaalissa oli mukana kolme parasta opiskelijatiimien toteuttamaa liikenneturvallisuusvideota. Yleisö valitsi verkkoäänestyksessä suosikikseen Metropoliassa opiskelevien nuorten “Nosta katseesi” -videon.

Fordin tavoitteena oli Äly hoi! -videokisassa tuoda esiin, millaisia riskejä älypuhelimen vastuuton käyttö liikenteessä aiheuttaa. Lisäksi kisan avulla haluttiin tukea nuoria elokuvantekijöitä.

Pääpalkinnon, 2500 euron arvoisen lahjakortin Verkkokauppa.com-liikkeeseen, voitti Alexandra Mäenpään, Ilmari Mäen ja Unna Takalon tiimi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Heidän kilpailutyönsä “Can you afford to pay attention” sai tuomariston yksimielisen kannatuksen sekä toiseksi eniten yleisöääniä.

Eniten yleisöääniä keräsi Metropoliassa opiskelevien Aapo Rainion, Alli Eräkorven, Jasper Pajusen ja Sampo Saikkosen työ “Nosta katseesi”. Kolmannelle finaalisijalle nousi työ nimeltä “Head’s up”, jonka tekivät Henri Leppänen, Miska Lahtinen ja Juha Saarinen Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

“Kilpailutöiden taso oli korkea. Käsikirjoituksissa ja toteutuksissa oli hienosti mietitty, miten katsoja herätetään pohtimaan liikenneturvallisuutta. Kiitän kaikkia tiimejä osallistumisesta ja upeasta panostuksesta”, sanoo Oy Ford Ab:n toimitusjohtaja Hannu Pärssinen.

Voittajatyö korostaa katsojan omaa roolia liikenteessä

Kisan tuomariston mukaan voittajatyön tarina on tehokas ja dramaattinen. Älypuhelimen lisäksi videossa on kuvattu kokonaisvaltaisesti, mihin kaikkeen kuljettajan huomio voi ajamisen sijaan kiinnittyä. Videon tekstielementit ovat oivaltavia ja laittavat katsojan miettimään omaa roolia liikenteessä.

”Video on tarinankerronnallisesti erinomainen. Se on leikattu ekonomisesti, ja tarina on kerrottu tehokkaasti”, tiivistää tuomariston puheenjohtaja, ohjaaja Mika Ronkainen. Muut tuomariston jäsenet olivat suunnittelija Petri Jääskeläinen, Liikenneturva ja Oy Ford Ab:n markkinointipäällikkö Satu Raudaskoski-Rinne.

Kaikki kilpailun finalistityöt ovat katsottavissa Fordin Ajetaan ihmisiksi –liikenneturvallisuuskampanjan sivustolla. 

Ford Motor Company

Ford Motor Company on globaali yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Dearbornissa, Michiganissa. Yhtiö suunnittelee, valmistaa, markkinoi, huoltaa Ford-merkin alla henkilöautoja, kuorma-autoja, SUV-autoja ja sähköautoja sekä ylellisiä Lincoln-henkilöautoja. Lisäksi yhtiö tarjoaa rahoituspalveluita Ford Motor Credit Companyn kautta ja tavoittelee johtavia asemia sähkötoimisissa ratkaisuissa, autonomisissa autoissa ja liikkuvuusratkaisuissa. Ford työllistää noin 191  000 henkilöä maailmanlaajuisesti. Lisätietoja Fordista ja sen tuotteista sekä Ford Motor Credit Companysta löytyy osoitteesta www.corporate.ford.com

Ford of Europe valmistaa, myy ja huoltaa Ford-autoja 50 markkina-alueella. Sen palveluksessa työskentelee noin 47 000 henkilöä ja yhteisyritykset mukaan lukien noin 62 000 henkilöä. Euroopassa toimii myös Ford Motor Credit Company ja Ford Customer Service Division sekä 19 tuotantolaitosta, joista 12 Ford omistaa kokonaan tai on enemmistöomistaja ja 7 on yhteisomistuksessa muiden toimijoiden kanssa. Ensimmäiset Ford-autot tuotiin Eurooppaan vuonna 1903 – samana vuonna, jolloin Ford Motor Company perustettiin. Tuotanto Euroopassa aloitettiin vuonna 1911.