Ajotaidon Suomen Mestarit 2022: kuorma-auto-, linja-auto, puoliperävaunu- ja täysperävaunusarjoissa

Ammattikuljettajien Ajotaidon SM 2022 -kilpailussa ratkottiin parhaimmista parhaat lauantaina 30.7. Jyväskylässä. Rahtarit ry:n jäsenilleen järjestämä kilpailu alkoi teoriakokeella ja kilpailurataan tutustumisella, joiden jälkeen käynnistyi itse ajotaitokilpailu. Ajotaitoradalla kilpailijat suorittivat erilaisia tarkkuutta vaativia tehtäviä, jotka kuvastavat kaikki erilaisia normaaleihin ammattikuljettajien työpäiviin liittyviä tilanteita.

Kilpailijoita oli lähes kuusikymmentä ja he jakautuivat kaikkiin toteutuneisiin sarjoihin (kuorma-auto, linja-auto, puoliperävaunu ja täysperävaunu) suhteellisen tasaisesti. Tällä kertaa osallistujia ei valitettavasti ollut yhtään kuorma-autolla ajettavassa nuorten sarjassa eikä pakettiautosarjassa. Osastojen välinen joukkuemestaruus ratkottiin edellisvuosien tapaan niiden osastojen kesken, joilta oli kilpailijat kaikissa toteutuneissa ja samalla perinteisissä sarjoissa. Naisia kilpailijoista oli 7 % ja he osallistuivat kuorma-auto-, linja-auto sekä puoliperävaunusarjoihin. 

Scania Jyväskylän piha-alueella järjestetty ajotaitokilpailu oli vuorossaan 45. Rahtarit ry:n organisoima Ajotaidon Suomen Mestaruuskilpailu. Kilpailukalustossa oli tänä vuonna edustettuna Renault-täyssähköauto (kuorma-autosarja), VDL (linja-autosarja), DAF (puoliperävaunusarja) ja Scania (täysperävaunusarja). Nuorten sarja olisi ajettu myös Renaultin täyssähkökuorma-autolla ja pakettiautosarja Mercedes-Benz Sprinterillä. Lisäksi saimme perävaunut käyttöön Scanialta ja Kuljetusliike Taipale Oy:ltä. Linkosuo sponsoroi kilpailuja tarpeellista energiaa tuovalla välipalalla – ruissipseillä, joita jaettiin kilpailijoille ja toimihenkilöille. Kisajärjestelyt hoituivat koronan luomasta kolmen vuoden tauosta huolimatta erinomaisella ammattitaidolla tasan 60 vapaaehtoisen Rahtarin voimin.

Suomen Mestarit

Palkinnot jaettiin kunkin sarjan kolmelle parhaalle:

A) Kuorma-autosarja

1. Harry Winqvist, Hyvinkään osasto2. Petri Haikara, Kala-Pyhäjokilaakson osasto3. Janne Kalliomäki, Porin osasto

B) Linja-autosarja

1. Jaakko Punkero, Pohjanmaan osasto2. Kai Purhonen, Hyvinkään osasto3. Juha Haavisto, Kala-Pyhäjokilaakson osasto

C) Puoliperävaunusarja

1. Tero Sikkara, Porvoon osasto2. Jukka Harjamäki, Turun tiimi3. Jarkko Vihervaara, Imatran seudun osasto

D) Täysperävaunusarja

1. Niko Mäenpää, Porin osasto2. Jukka Haanpää, Kala-Pyhäjokilaakson osasto3. Sami Leppänen, Imatran seudun osasto

G) Joukkuemestaruus

Osastojen välisen joukkuemestaruuden voitti Hyvinkään osasto. Toiseksi sijoittui Porin osasto ja kolmanneksi Imatran seudun osasto.

Onnittelut ja kiitokset

Rahtarit ry onnittelee kaikkia voittajia ja kiittää kaikkia kisoihin osallistuneita – niin kilpailijoita, toimihenkilöitä, mediaa kuin yleisöäkin! Suuri kiitos kuuluu myös yhteistyökumppaneillemme ja sponsoreillemme.

Ajotaidon MM 2024 Cup-kilpailu startattu

MM-kisoihin kerätään pisteitä SM-kilpailumenestyksestä kahtena peräkkäisenä vuotena. Tämän vuoden SM:ssä aloitettiin pisteiden keräys ”puhtaalta pöydältä” vuoden 2024 MM-kisoihin ja Suomen edustus vuoden 2024 maailmamestaruuskisoihin ratkeaa vuoden 2023 SM Ajotaitokisoissa.

Valokuvat ja tulokset kokonaisuudessaan:

Tulokset kokonaisuudessaan ja kuvia kilpailusta löytyy osoitteesta: www.rahtarit.fi/SM_media  

Lisätietoja:

kilpailunjohtaja Juha Nyberg, 0400 0504 900, puheenjohtaja@rahtarit.fitoiminnanjohtaja Suvi Puntti, 040 1312 123, rahtarit@rahtarit.fi