SKAL Länsi-Suomi ry

Olemme osa valtakunnallista SKAL-organisaatiota.

Tietoa toiminnastamme

SKAL Länsi-Suomi ry:n toiminta-alue kattaa Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat sekä osan Lounais-Pirkanmaasta.

Yhdistyksellämme on 18 jäsenyhdistystä. Alueen jäsenistö koostuu n. 800 kuljetusyrityksestä ja -yrittäjästä, joilla on ammattimaisessa liikenteessä n. 3500 tavaraliikenteen ajoneuvoa.

Tällä jäsenmäärällä olemme kattojärjestöme Suomen Kuljetus ja Logisiikka SKAL ry:n suurin jäsenjärjestö.

Päätehtäviämme ovat jäsenpalvelu ja alueellinen edunvalvonta.

Ajankohtaista

Kirjalansalmen sillan kuntoa ja liikennerajoituksia koskevat tiedot on koottu verkkosivuille

15.6.2023 11:00:00 | Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kirjalansalmen silta Paraisille johtavalla Saaristotiellä (mt 180) on huonokuntoinen ja elinkaarensa päässä. Sillalle on jouduttu asettamaan liikennöintirajoituksia sillan käytön varmistamiseksi uuden sillan valmistumiseen saakka v. 2025. Nykyisen sillan kuntoa ja liikennerajoituksia koskevat asiat on koottu ELY-keskuksen verkkosivuille. Sivuilta löytyy myös usein kysytyt kysymykset vastauksineen.

Nykyisen Kirjalansalmen sillan kuntoa ja liikennerajoituksia koskevat tiedot on koottu omalle sivulle Varsinais-Suomen ELY-keskuksen verkkosivuilla. Kirjalansalmen sillan verkkosivu on laadittu suomeksi ja ruotsiksi. Sivustolle päivitetään mahdolliset muutokset sillan tilanteessa. Sillan kuntoa seurataan jatkuvasti ja silta pyritään pitämään käytössä kaikin keinoin uuden sillan valmistumiseen saakka v. 2025. Sillan kunnon heikkenemistä ja tulevia rajoituksia on vaikea ennakoida.

Kirjalansalmen sillan verkkosivut suomeksi: https://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi-erityistilanteiden-infosivu-kirjalansalmen-silta

Kirjalansalmen sillan verkkosivut ruotsiksi: https://www.ely-keskus.fi/sv/egentliga-finland-information-om-exceptionella-situationer-ravsundsbron/

Verkkosivuilta löytyy perustietoa sillasta, tehdyistä korjaustöistä, voimassa olevat liikennerajoitukset sekä tietoa raskaiden kuljetusten massoista ja erikoiskuljetusten tilanteesta. Sivuille on koottu myös usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Sillan ylittävien ajoneuvojen, erityisesti raskaiden sellaisten, ajonopeudella ja massalla sekä näiden yhdistelmällä on suuri vaikutus sillan rasitukseen ja liikkeeseen.

Sillan kuntoa mitattan jatkuvatsi ja viimeisimpien mittaustulosten mukaan sillan yli kuljetetaan päivittäin yli 80 tonnin ja usein yli 100 tonnin kokonaismassoja.

Havaittujen ylikuormien seurauksena massavalvontaa lisätään ko. tieosuudella tuntuvasti!

Älkää ajako ylikuormilla ja noudattakaa sillan käyttöä koskevaa viranomaisohjeitusta!

Jäsenpalvelut

Alueellinen edunvalvonta
 • Yhteistyö viranomaisten kanssa
 • Yhteistyö SKAL:n organisaatiossa
 • Yhteydenpito alueen poliittisiin päättäjiin
 • Yhteyksien luominen alueen talouselämään.
Tiedottaminen

Muuttuvien tilanteiden ja määräysten takia tiedottaminen on tullut entistäkin tärkeämmäksi. Organisaation julkaiseman Kuljetusyrittäjä-lehden lisäksi ovat välineinä muun muassa

 • jäsentiedotteet
 • puhelinneuvonta
 • kokoukset
 • muut tilaisuudet.
Koulutus

SKAL-järjestön tarjoaman koulutuksen lisäksi järjestämme jäsenille alueellista koulutusta (mm. Ennakoivan ajotavan koulutus, Tieturva I, Työturvallisuuskortti, Työturvallisuuskortti täydennyskoulutus, Digipiirturin käyttö, sidonta ja vastuut, Trukkiturvallisuus sekä Ensiapu tieliikenteessä).

Alueellisen koulutuksen tuottaa yhdstyksemme omistama Kuljetuspallo Oy. Tulevat koulutuksemme löytyvät täältä.
Kuljetuspallo Oy on Liikenteenturvallisuusviraston hyväksymä kuorma- ja linja-auonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuskeskus.

SKALin verkkosivuilta kohdasta Koulutus löydät organisaatiomme monipuolisen koulutustarjonnan.

Toimilupa-asiat

Kuorma-autoilla suoritettavat kaupalliset tavarankuljetusket edellyttävät Eu-lainsääännö peusteella toimilupaa. Tuota lupaa nimitetän liikenneluvaksi. Kaikissa liikennelupaan liittyvissä asioissa kannattaa kääntyä toimistomme puoleen. Neuvonta lupa-asioissa on jäsenillemme maksutonta.

Autamme jäseniämme hoitamaan

 • uudistukset
 • lisäluvat
 • muutokset
 • voimavara-asiat.
Tavaraliikenteen yrittäjätoiminta-asiat

Yrittäjällä on runsaasti muitakin tilanteita, joissa tietoa tarvitaan. Yhteistoimintayhteyksiemme kautta löytyy useimmiten apua. Kannattaakin aina kääntyä ensimmäisenä meidän puoleemme, kun on pulmia.
Meiltä saat tietoa lupa-asioiden lisäksi muun muassa

 • työsuhdeasioissa (työsopimukset, työehtosopimukset, työlainsäädäntö)
 • ajo- ja lepoaikalaki, ajopiirturin käyttö
 • kuljetustalouteen ja -tekniikkaan liittyvissä kysymyksissä

Meillä on tarjolla lähes kaikkea tavaraliikenteeseen liittyvää tietoutta. Osa tiedoista on hankittavissa muualtakin, mutta SKAL-järjestön palvelut ovat jäsenistön saatavilla edullisimmin ja nopeimmin.

Hallitus

Paikallisyhdistykset

Yhteystiedot

SKAL Länsi-Suomi ry

Osoite

Maariankatu 4 B 32 (kartta)
20100 Turku

Henkilö- ja pakettiautoille asioinninaikaista, ilmaista parkkitilaa löytyy toimistomme sisäpihalta (ajo Maarinakdulta). Myös Puutorin parkkihallissa voi pysäköidä (maksullinen).

Avoinna
ma − pe klo 8.30 − 16.00

Puhelinnumero
040 8600 900