Outi Nietola Logistiikkayritysten Liitto ry:n toimitusjohtajaksi

Kauppatieteiden maisteri Outi Nietola on nimitetty Logistiikkayritysten Liitto ry:n toimitusjohtajaksi 1.1.2025 alkaen. Toimitusjohtajana Nietola vastaa Logistiikkayritysten Liitto ry:n toiminnasta liiton hallituksen alaisuudessa.

Outi Nietola siirtyy Logistiikkayritysten Liittoon Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) logistiikan johtavan varautumisasiantuntijan paikalta. Tehtävässään hän on toiminut muun muassa HVK:n Logistiikka- ja teollisuustiimin tiimivastaavana sekä Logistiikka2030-kehittämisohjelman ohjelmajohtajana.

Nietola on toiminut aiemmin myös Metsäteollisuus ry:n logistiikkapäällikkönä, Liikenneviraston asiakkuuspäällikkönä sekä logistiikan konsultointi- ja projektipäällikön tehtävissä WSP Finland Oy:ssä, Pöyry Infra Oy:ssä ja VTT:llä.

– Olen iloinen mahdollisuudesta päästä edistämään Suomelle tärkeän logistiikka- ja kuljetusalan toimintaedellytyksiä. Toimiva logistiikka ja kuljetukset ovat elinkeinoelämän ja koko yhteiskunnan toiminnan perusedellytys. Koronakriisi ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ovat entisestään korostaneet logistiikan kriittistä merkitystä Suomelle. Logistiikan tehokkuudesta sekä logistiikka- ja kuljetusalan yritysten kilpailukyvystä on huolehdittava, Outi Nietola toteaa.

– Logistiikan ja toimitusketjujen tulee elää ajassa. Käyttövoimamurros ja digitalisaation mahdollisuudet muuttavat logistiikkatoimialaa ja lisäävät kiinnostusta alaan. Logistiikkayritysten tulee vaikuttaa kehitykseen yhdessä muiden sidosryhmien kanssa. Outi Nietolalla on hyvä tausta tähän tehtävään vahvan logistiikan osaamisen ja edunvalvonnallisen kokemuksensa myötä, kuvaa Logistiikkayritysten Liiton puheenjohtaja Petri Angervuori.

Logistiikkayritysten Liitto ry on Suomen Logistiikka ja Kuljetus SKAL ry:n liitännäisjäsen. Oman työnsä ohessa Nietola tulee toimimaan SKALin johtoryhmässä logistiikkajohtajana.

– Toivotamme Outin mukaan yhteiseen työhömme kuljetus- ja logistiikkasektorin toimintaedellytyksien parantamisessa. Outin monipuolinen kokemus vahvistaa vaikuttamistyötämme ja edesauttaa SKALin uuden strategian toteuttamista, SKALin toimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo.

Pekka Aaltonen eläkkeelle

Outi Nietola seuraa tehtävässä Logistiikkayritysten Liiton pitkäaikaista toimitusjohtajaa Pekka Aaltosta, joka jää eläkkeelle vuoden 2025 alussa. Petri Angervuori kiittää Pekka Aaltosta pitkäjänteisestä edunvalvontatyöstä, logistiikan digitalisaation edistämisestä ja panoksesta liiton uudistuessa SKALin liitännäisjäseneksi.

Myös SKALin toimitusjohtaja Anssi Kujala kiittää Pekkaa erittäin merkittävästä panostuksesta logistiikkasektorin kehittämisessä.

Yhteystiedot

Petri Angervuori, puheenjohtaja, Logistiikkayritysten Liitto ry, petri.angervuori@kaukokiito.fi, puhelin 040 356 7710
Outi Nietola, toimitusjohtaja, Logistiikkayritysten liitto 1.1.2025 alkaen, outi.nietola@nesa.fi, puhelin 040 1944 776
Anssi Kujala, toimitusjohtaja, SKAL, anssi.kujala@skal.fi, 0400 567 925

Logistiikkayritysten Liitto ry:n jäsenet ovat suuria logistiikkayrityksiä, jotka yhteistyössä kehittävät logistiikan toimintaedellytyksiä siten, että alan ja elinkeinoelämän kilpailukyky paranee muuttuvassa toimintaympäristössä.
www.logistiikkayritykset.fi

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 3 900 kuljetusyritystä ympäri Suomea. skal.fi; @SKALry