Läheisempi SKAL

Jos joku ei ole vielä kuullut, SKALin strategia ja brändi uudistuvat kesäkuussa. Muutokseen liittyvää tekemistä on ollut paljon viime kuukausina, ja jäsenyrittäjämme ovat olleet ilahduttavan tiiviisti mukana. Helmikuussa kokoonnuimme pohtimaan SKALin luonteenpiirteitä, jotka ohjaavat jatkossa sitä, miltä SKAL näyttää ja tuntuu – myös lehdessämme. Läiskimme virtuaalisilla post-it -lapuilla yli 300 laatusanaa liitettäviksi SKALiin. Niistä kumppanimme Werklig kiteytti kolme: ryhdikäs, uudistusmielinen ja läheisempi. Olemme pureksineet näitä luonnehdintoja eri foorumeilla ja pitäneet niistä kerta kerralla enemmän.

Olen pitänyt mielessä varsinkin läheisempi-sanaa, ja mitä se merkitsee. Lehtemme lukijamentorit Laura Muhonen, Ville Mäkinen, Kari Venäläinen ja Suvi Widgren antoivat raikkaan suorasanaista ja rakentavaa palautetta siitä, millaisia juttuja lehdestä halutaan lukea. Kyllä se on ihmisen kasvot ja oma ääni, jotka kiinnostavat. Se tuo SKALia ja tekemistämme läheisemmäksi. Ensimmäinen uuden näköinen Kuljetusyrittäjä kopsahtaa postiluukkuihinne juhannuksen tienoilla.

Maaliskuun 20. päivän me skalilaiset vietimme jäsenyrittäjiä tapaamassa. Oma päiväni alkoi Laitilan Shellillä ja kollegat olivat eri puolilla Suomea liikenneasemilla tai jäsenyrittäjien toimipisteillä. Nyt tunnen laitilalaista elinkeinoelämää ja yrittäjiä ja sen harmillisen liikenneympyrän. Paluumatkalla Halikossa tutustuin vielä kuljetusyrittäjä Arto Äikkään arkeen. Kiitos kaikille jäsenillemme, jotka otitte osaa SKAL Liikenteessä -päivään!

Kesäkuun 9. päivänä käydään eurovaalit. Suomelle on äärimmäisen tärkeää, että pieni 15 mepin joukkomme Brysselissä on tekijäihmisiä ja pistää asiantuntemuksensa ja itsensä likoon muun muassa suomalaisen kuljetuselinkeinon puolesta. Kannattaa tutustua puolueiden ja ehdokkaiden ohjelmiin ja käyttää ääntään. Jutustamme saa hyvää vinkkiä.

Kempeleläinen kuljetusyrittäjä Matti Räisänen toivoo, että suomalainen logistiikka-ala saa äänensä kuuluviin näissä vaaleissa. Matin yritys huolehtii kiertotaloudesta ja on kehittämässä asiakkaan prosesseja. Matin mielestä jätepuolella tapahtuu oikeita asioita, mutta yhteistyötä tulisi tiivistää eri toimijoiden välillä. Esimerkiksi betonin kierrätysprosentit ovat meillä eurooppalaisittain alhaiset ja siinä olisi yhteistyön paikkaa.

Mäntsäläläinen jäsenemme Petri Eloranta tuntee unionin tieverkon myös ratin takaa. Suomen teitä hän kuvaa ”soramontuksi” eurooppalaisiin verrattuna. Petri toivoo keskustelua EU-kilpailijamaiden ja Suomen välisistä eroista esimerkiksi verotuksessa, ja että parlamenttiin löytyisi alastamme kiinnostuneita suomalaismeppejä. Hear, hear!

Eurovaaliviikonloppuna, kesäkuun 8. päivä käydään SKALin puheenjohtajavaalit Tahkolla. Kausi on kaksivuotinen ja päättyy SKALin 90-vuotisjuhlavuonna. Millaisen puheenjohtajiston sinä haluat luotsaamaan uutta strategiaa toteutukseen?

Kohti kesää mennään!

Heini