Traffic Management Finlandin ja sen tytäryhtiöiden nimet vaihtuvat – jatkossa tunnet meidät nimellä Fintraffic

Liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finland Oy:n ja sen tytäryhtiöiden (Air Navigation Services Finland Oy, Finrail Oy, Vessel Traffic Services Finland Oy ja Intelligent Traffic Management Finland Oy) nimet ovat muuttuneet 1.1.2021 alkaen. Jatkossa konserni tunnetaan nimellä Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic.  

“Suomalaiset tarvitsevat toimivassa arjessaan liikenteenohjauspalveluitamme, digipalveluitamme ja tuottamaamme liikennetietoa vuorokauden jokaisena tuntina. Haluamme tarjota entistä yhtenäisempänä liikenteenohjausyhtiönä liikenteen palveluita helposti tunnistettavalla ja muistettavalla nimellä. Tavoitteemme on tulla sekä suomalaisille kotitalouksille, yrityksille ja muille toimijoille että kansainvälisille kumppaneillemme entistä hyödyllisemmäksi ja tutummaksi”, sanoo Fintrafficin toimitusjohtaja Pertti Korhonen.

Fintraffic ottaa nimiuudistuksen yhteydessä käyttöönsä uuden logon ja visuaalisen ilmeen, jotka viestivät yhtiön roolia liikenteen uudistajana. Kaikkien liikennemuotojen käyttöön tulevan logon F-kirjaimen kolmikerroksisuus kuvaa liikennejärjestelmää, jossa alin kerros edustaa infrastruktuuria, keskimmäinen kerros liikennetietoa sekä digitaalisuutta ja ylin kerros loppukäyttäjien palveluita. Kilpailukykyisessä liikennejärjestelmässä kaikkia kerroksia tarvitaan ja kerrosten on toimittava saumattomasti yhdessä. Tietoa välittävän digitaalisen kerroksen rooli korostuu liikennejärjestelmässä tulevina vuosina, jotta matka- ja kuljetusketjuista voidaan kehittää mahdollisimman sujuvia.  

“Maat, jotka onnistuvat saamaan tiedon parhaiten liikkumaan käyttäjien, liikennevälineiden, matka- ja logistiikkapalveluiden sekä infrastruktuurin välillä, tulevat liikenteen edelläkävijöiksi. Käytännössä kyse on palveluiden parantamisen lisäksi onnettomuuksien, ruuhkien, päästöjen sekä kotitalouksille, yrityksille ja yhteiskunnalle aiheutuvien kustannusten vähentämisestä. Tässä työssä haluamme olla Suomelle mahdollisimman suureksi hyödyksi”, Korhonen toteaa.

Fintrafficin tavoitteena on rakentaa tiiviissä yhteistyössä sidosryhmiensä kanssa Suomeen maailman turvallisinta, sujuvinta ja ympäristöystävällisintä liikennejärjestelmää ja tukea näin liikenteen digitalisaation avulla suomalaisen yhteiskunnan kehittymistä entistä kestävämmäksi.  

”Yhteinen identiteetti heijastaa myös sitä, että haemme entistä vahvemmin yhteisiä tapoja toimia. Vähennämme muun muassa käytössä olevien tietojärjestelmien määrää, mikä tuo sekä kustannussäästöjä että sujuvuutta työn tekemiseen.”

Liikenteenohjauskonserniin kuuluvien yhtiöiden uudet nimet muodostuvat palvelutarjontaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi kuvaavan sanan lisäksi yhteisestä Fintraffic-nimestä.  

Yhtiöiden viralliset nimet ovat 1.1.2021 alkaen seuraavat:

Entiset nimet

Uudet viralliset nimet

Traffic Management Finland Oy + Ab + Ltd 

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic Oy Trafikstyrningsbolag Fintraffic Ab Traffic Management Company Fintraffic Ltd 

Air Navigation Services Finland Oy + Ab + Ltd

Fintraffic Lennonvarmistus Oy Fintraffic Flygtrafiktjänst Ab Fintraffic Air Navigation Services Ltd

Finrail Oy + Ab + Ltd

Fintraffic Raide Oy Fintraffic Järnväg Ab   Fintraffic Railway Ltd

Intelligent Traffic Management Finland Oy + Ab + Ltd

Fintraffic Tie Oy Fintraffic Väg Ab Fintraffic Road Ltd

Vessel Traffic Services Finland Oy + Ab + Ltd

Fintraffic Meriliikenteenohjaus Oy Fintraffic Sjötrafikledning Ab Fintraffic Vessel Traffic Services Ltd

Voit seurata Fintrafficin viestintää osoitteessa www.fintraffic.fi sekä Fintrafficin tileillä Twitterissä, LinkedInissä, Instagramissa ja Facebookissa.  

Lisätiedot: vaikuttavuusjohtaja Mikko Saariaho, Fintraffic, p. 0400 538 352 viestintäpäällikkö Johanna Majamäki, Fintraffic, p. 040 843 1087 

Linkit: – Lue Fintrafficin tarina 

Traffic Management Finland on nyt Fintraffic (youtube)- Katso Liikennevisio 2030 (youtube)- Linkki Liikennetilannepalveluun  

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic Oy liikuttaa maalla, merellä ja ilmassa. Autamme ihmiset ja tavarat perille turvallisesti, sujuvasti ja ympäristöä huomioiden. Älykkäät liikenteenohjauspalvelut, digipalvelut yrityksille ja kuluttajille sekä ajantasainen liikennetieto vauhdittavat Suomen kehittymistä kestävän liikenteen ja logistiikan edelläkävijäksi. Palveluksessamme on 1100 ammattilaista.

Liitteet

Fintraffic_logo.pdf